Új gépipari üzemcsarnokot adtak át

Vasútipari gyár az Egyesült Államokban
Harvey, 2019. december 5. Acéllemezbe fúr lyukat egy CNC-marógép a vasúti kocsik fékrendszerét működtető forgóváz-szerelvényeket készítő LB Steel acélipari társaság gyárában, az Illinois állambeli Harveyban 2019. december 4-én. A vállalat az alvázszerelvényt az Acela Express nagysebeségű személyvonatokhoz gyártja, amely az Egyesült Államok egyetlen ilyen vonala. A fékrendszer hibátlan működése kritikus az Acela vonatain, mert a Washingtont Bostonnal összekötő vasútpálya helyenként szűk fordulókat vesz, ezért a szerelvények kocsiszekrénye bedől az ívekben, hogy csökkentse a kanyarodásból adódó rántásokat. MTI/EPA/Tannen Maury
Vágólapra másolva!
Átadták a Kapos Atlas Gépgyártó Kft. 513,5 millió forintból kialakított új, 475 négyzetméteres üzemcsarnokát Kaposváron hétfőn.
Vágólapra másolva!

Horváth Árpád, az elsősorban építőipari és mezőgazdasági munkagépek fő szerkezeti elemeit előállító, német tulajdonú vállalat ügyvezetője az eseményen elmondta, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium révén fele részben kormányzati támogatással megvalósult beruházás egy régi raktárépület felújítását, átalakítását, valamint CNC-megmunkálóközpontok, eszközök vásárlását foglalta magában.

Képünk illusztráció Forrás: MTI/EPA/Tannen Maury

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere hangsúlyozta: a város fő célkitűzései között szerepel a gazdaság erősítése az élelmiszergazdaság, a zöldipar és a gépipar területén annak érdekében, hogy a somogyi megyeszékhelyen teljes legyen a foglalkoztatottság, és magasabb hozzáadott értékű termékek gyártása lehetővé tegye a munkabérek emelését.