Sok volt a városnak a Flintstones-házat körülvevő dinoszaurusz modellek látványa

Owners Of "Flintstones" Themed House In California In Legal Fight With Town Over Construction Permits GettyImageRank1 HORIZONTAL USA California Photography Human Interest so-called Flintstone Hillsborough, California Topix Bestof HOUSE Hillsborough View B
HILLSBOROUGH, CALIFORNIA - APRIL 11: A view of the so-called Flintstone's House on April 11, 2019 in Hillsborough, California. Hillsborough, the affluent suburb of San Francisco, is suing home owner Florence Fang to force her to remove unpermitted garden installations outside of the so-called Flintstone's House. The town claims that the outdoor installations were installed without permits and call the yard decorations property a public nuisance and an eyesore. Fang is counter suing the town. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Megegyezéssel zárul a hillsborough-i, vitatott Flintstones-tematikájú ház tulajdonosa és a város vezetése közötti peres eljárás. A korábbi vád szerint a dinoszaurusz figurák kihelyezése helyi szabályokat sértett. A részletekkel a The Guardian jelentkezett.
Vágólapra másolva!

A helyi városvezetés korábbi álláspontja szerint a San Francisco egyik elővárosában álló, Flintstones-tematikájú ház hátsó udvarára kirakott dinoszaurusz figurák és a tulajdonos által a ház területén végrehajtott kertépítészeti változtatások veszélyesek a közösségre. Most azonban - úgy tűnik -, megállapodás született a régóta húzódó ügyben.

A megállapodás értelmében Fred Flintstone és barátai, továbbá a ház is maradhat eredeti helyén.

A nemzetközi média által is felkapott, a tulajdonjogokat a kormányzati szabályokkal szembeállító vita során Florence Fang, egy nyugdíjas kiadó határozottan megvédte a Flintstone családról szóló, az 1960-as évek sikeres rajzfilmsorozata által ihletett szobrokat, és egyéb furcsaságokat is felvonultató, színes, gömbölyded házát.

A Guardian 2019-es számában Fang így nyilatkozott:

Az 1976-ban elkészült ház William Nicholson építész keze munkája. A hillsborough-i városvezetés szemfényvesztésnek nevezte Fang álmainak szoborszerű megvalósítását jelképező házat, és pert indított.

A városvezetést képviselő ügyvéd szerint a szobrok felállításához engedélyt kellett volna kérni,

ami nem történt meg. Hillsborough vezetése azután terelte bírósági útra az ügyet, hogy Fang asszony nem tett eleget több munkabeszüntetési felszólításnak, valamint a több millió dolláros, 2.730 négyzetméteres házat is magában foglaló ingatlan körüli elemek eltávolítására vonatkozó utasításnak.
A tulajdonos erre válaszul viszontperelt.

A Flintstone-ház Forrás: AFP/2019 Getty Images/Justin Sullivan

Mark Hudak, a hillsborough-i vezetés ügyvédje korábban azt nyilatkozta, hogy a város büszke a vidéki, erdős hangulatára, és a szabályok azért vannak érvényben, "hogy a szomszédoknak ne kelljen megnézniük a te verziódat arról, hogy mit szeretnél, és neked se kelljen megnézned az övékét".

A hillsborough-i ház Forrás: Getty Images via AFP/Justin Sullivan

A jogi feljegyzések szerint az egyezség értelmében a város felülvizsgálja, majd jóváhagyja a tájépítészeti fejlesztések felmérését. Fang asszony viszont építési engedélyt fog kérni azokra. A város 125 ezer dollárt fizet az asszonynak, ő pedig ejti az általa kezdeményezett pert - amelyet április 27-én az állami bíróságon egyébként már elutasítottak.