A HELL ENERGY, hazánk vezető energiaital-, jegestea- és jegeskávégyártója tovább bővíti termékkínálatát. Új márkával, a Floewaterrel lép be a vízpiacra, prémium minőségű vizet kínálva az éttermek, szállodák, fitnesztermek és munkahelyek számára – ráadásul mindezt csomagolásmentesen. A Floewater az innovatív, egyedülálló vízszűrő- és kezelő technológiának köszönhetően mindig prémium minőségű, friss, jó ízű és hűtött vizet biztosít. Az új, csomagolásmentes megoldás a hazai gyártó környezettudatos filozófiájának és fenntarthatósági téren tett példamutató lépéseinek újabb fontos állomása - áll a HELL ENERGY közleményében. A terméket ezen túlmenően szakértők előadásával, somelier vezette vízkóstolóval mutatták be egy sajtóeseményen.

A víz maga az élet, mindennapjaink elengedhetetlen része, amely élettanilag fontos ásványi anyagokat tartalmaz, és egyben az egyik legjobb szomjoltó is. Átlag napi 2-3 liter víz fogyasztása szükséges szervezetünk megfelelő működésének biztosításához.

Magyarország a Föld, sőt még Európa országainak többségéhez képest is kivételezett helyzetben van, hiszen az ország egyedülálló ivóvízkészlettel rendelkezik. Jelenleg hazánkban minden településen van vezetékes ivóvíz, köszönhetően annak a több mint 65 000 kilométert is meghaladó vízhálózatnak, amely a lakosság számára biztosítja a vezetékes vízellátást. Ráadásul a magyar vezetékes ivóvizek egyharmada ásványvíz minőségű, ami azt jelenti, hogy a csapból – például Debrecenben, Sopronban vagy Győrben – olyan víz folyik, melyben az értékes ásványi anyagok mennyisége meghaladja az 500 mg/liter mennyiséget.

A Floewater forradalmi megoldást jelent az ivóvízfogyasztásbanForrás: HELL ENERGY

Mindezek ellenére hazánkban nagyon sok, többnyire PET-palackba csomagolt víz fogy: a magyarok évente fejenként 130 liter palackozott vizet isznak, ami súlyos környezeti terhelést jelent, hiszen óriási mennyiségű csomagolási hulladék keletkezik általa. De ha a vendéglátó szektort nézzük, az éttermekben, szállodákban jellemzően megtalálható üveges kiszerelésű vizek is jelentős környezeti terhelést jelentenek, hiszen nehezek, kevésbé jól rakásolhatók, így szállítmányozásuk nagyobb szén-dioxid-kibocsátással jár, nem beszélve arról, hogy előállításuk és újrahasznosításuk is rendkívül energiaigényes. Becslések szerint csak Magyarországon naponta 10 kilométer hosszúságú kamionsor szállítja csak a palackozott vizeket, ez pedig a kibocsátott szén-dioxiddal tovább károsítja a környezetet.

IllusztrációForrás: Pixabay

"A víz hatalmas kincs, a Föld vízkészletének csak 3 százaléka alkalmas fogyasztásra, és ennek 80 százaléka is nehezen fellelhető. A HELL ENERGY 2 célt fogalmazott meg, amikor a víz piacába való belépése mellett döntött: prémium minőségű víz kínálása, amely fenntartható, környezettudatos módon juttatható el a fogyasztókhoz. Ehhez tökéletesen megfelelő az új termék, a Floewater, amely az egyedi technológiájának köszönhetően kiszűri a jó minőségű hazai csapvízből az elöregedett vízvezeték-hálózatok miatt keletkező szennyeződéseket. A környezettudatosság és egészségmegőrzés érdekében meg kell változtatnunk azt, ahogy az ivóvízről, a csapvízről gondolkozunk. Magyarországon a vezetékes hálózat által biztosított ivóvíz nagyon jó minőségű és olcsó, így teljesen felesleges palackokkal és szállítással terhelni a környezetünket, hiszen csomagolás nélkül, mindenki számára elérhetően ott a csapvíz"– mondta el Szabó Diána, a vállalat senior brand managere a Floewater sajtóeseményén, majd folytatta:

Idén februárban szénsavas üdítőitalainknál megszüntettük a PET-kiszerelést, teljes termelésünkben már 5 százalék alatt van a PET-palackok használata, és most ennél is tovább léptünk. Olyan megoldást kerestünk, amely csomagolásmentesen prémium minőségű ivóvizet biztosít, és a HoReCa szektor számára is alternatívát nyújt. Annak érdekében, hogy ez mind ízében, mind összetételében az ország minden pontján ugyanazt az állandó, kiváló szintet érje el, bevezetjük az innovatív vízszűrő- és vízkezelő technológiával készülő Floewatert, mert hiszünk abban, hogy a prémium minőségű, csomagolásmentes vízé a jövő, mely ráadásul nem termel hulladékot, nem igényel készletgazdálkodást, nem foglal helyet a raktárban, és nem kell törődni a csomagolás visszajuttatásával a beszállítóhoz."

Prémium víz környezetbarát megoldással

A Floewater a vízvezeték-hálózatra kötve képes állandó minőségű, a 0,2 μm-nál nagyobb fizikai és kémiai szennyeződésektől mentes prémium víz előállítására az ország bármely pontján. A mai magyar vízvezeték-hálózat bekötővezetékei helyenként felújításra szorulnak. Az elöregedett bekötővezetékekből kioldódó anyagok, a hálózati sajátosságok okán kialakuló ún. pangóvíz, valamint az ezeket semlegesítő fertőtlenítőklór megváltoztatják a csapból kifolyó víz ízét, színét, esetleg szagát. A Floewater több mint egy vízszűrő berendezés, hiszen nemcsak megszűri, hanem kezeli is a vizet. A gyakran javításra, cserére szoruló bekötővezetékekből a csapvízbe kerülő szennyeződéseket úgy távolítja el, hogy megőrzi a vízben található értékes oldott ásványianyag-tartalmat, valamint az előkezelés során beállítja a víz pH-értékét, és magnéziummal dúsítja azt.

Az innovatív technológia alkalmazásával három lépésben lesz a csapvízből Floewater:

1. Az előszűrés során a berendezés az emberi szervezet számára optimális 5,6–7 közötti szintre állítja be a víz pH-értékét, ami nagyon fontos, hiszen a víz pH-értéke folyamatosan ingadozik.

2. A FIBREDYNETM II szénszűrés eltávolítja a helyenként elöregedett vezetékhálózatból érkező csapvízből a fizikai és kémiai szennyeződéseket. Ebben a lépésben a klór íze és kellemetlen szaga eltűnik a csapvízből, és minden 0,2 μm-nél, nagyobb szennyeződéstől is mentes lesz a víz. A szűrés finomságát jól mutatja, hogy egy emberi hajszál átlagos vastagsága 50μm.

3. Az ezüst ionos szűrés meggátolja a baktériumok kialakulását, elszaporodását, dupla biztonságot adva a friss, prémium vízre vágyóknak.

A Floewater környezetbarát, szénsavas és szénsavmentes, friss megoldást nyújt minden étterem, szálloda, fitneszterem, munkahely számára.

Szabó Diána, a HELL ENERGY senior brand managere a sajtóeseményenForrás: All rights reserved/Bertalan Soos

„Megdöbbentő tény, hogy ma egy átlagos európai polgár 400 kilogramm hulladékot termel évente, amelynek egyre nagyobb hányada műanyag. Ez utóbbiak lebomlási ideje nagyjából 450 év, szállítása és hulladékképzése miatt rendkívül környezetszennyező. A palackozott vizek árának körülbelül 95 százalékát a csomagolás és a logisztika, marketing jelenti. Hisszük, hogy a csomagolás nélküli víz nemcsak egy alternatíva, hanem egy fenntartható megoldás a PET- és üvegpalackok jelentette globális problémára, amely rövidesen mindenki számára elérhetővé válik. Szeretnénk, ha más italgyártók is követnék a példánkat, és hozzánk hasonlóan cselekednének is, hiszen az általunk használt innovatív megoldással nem kell napi 10 kilométer kamionsorban szállítani a palackozott vizet - elég csak kinyitni egy Floewater-csapot, amely egy környezetbarát megoldást biztosíthat számunkra. Ha pedig a vendéglátóhelyek, hotelek, irodák közül egyre többen a csomagolásmentes víz mellett teszik le a voksukat, egy fenntarthatóbb, élhetőbb világot teremthetünk, mely gyermekeink és a következő generációk számára elengedhetetlen!"– mondta el a mai bejelentésen Mihály Eszter, a HELL cégcsoport fenntarthatósági managere.

Kovács Károly, a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség elnöke elmondta, hogy a vízkészlet-használati járulék – amit az ivóvíz vagy az ipari és mezőgazdasági vízfelhasználás után a felhasználók kifizetnek – 4 forint / köbméter. Budapesten kb. 400 ezer köbméter vizet fogyaszt a lakosság, ennek ellátásához 200 kilométeres kamionsor lenne szükséges. A Szövetség azért állt a vállalat új terméke mellé, mert ezzel csökkenteni lehet a folyók szennyezettségét, és ismét divatba lehetne hozni a hazai jó minőségű csapvíz fogyasztását, ami az egyetlen fenntartható alternatíva.

A termékbemutatót egy magyar somelier által vezetett vízkóstoló zárta, ahol a megjelenteknek 7 különféle víz minősítése mellett kellett eltalálniuk, hogy melyik pohárba tölthették a Floewatert. Ahogy az talán nem meglepő, az új termék ízlett a legjobban mindenkinek. A somelier elmondta, hogy a víz a legnagyobb mennyiségben értékesített ital, amely ezáltal komoly profittermelő képességgel bír.