Egy mindössze kilenc levélből álló szobanövény rekordgyorsan és rekordáron, 19.297 új-zélandi dollárért (kb. 4 millió forint) kelt el egy helyi aukciós oldalon.

A nagyon ritka, fehértarka levelű Rhaphidophora tetraspermát a Trade Me új-zélandi online aukciós oldalon kínálták licitre, és az aukció utolsó perceiben valódi licitháború indult - írja a Kertészet és Szőlészet nyomán a Magyarmezőgazdaság.hu.

Egy ilyen fehértarka levelű Rhaphidophora tetrasperma kelt el rekordáron az új-zélandi online aukciós oldalonForrás: Trade Me

Az elmúlt néhány évben a szobanövények ára az IT-termékekhez hasonlóan folyamatosan emelkedik, ahogy egyre több a növényrajongó az országban.

Az internetes áruházakban 2019-ben a szobanövények átlagos ára 34 új-zélandi dollár volt, idén azonban már elérte a 82 dollárt. A növényritkaságokért pedig csillagászati árat is képesek adni a gyűjtők. A most kimagaslóan drágán értékesített növény 14 centiméteres cserépbe volt ültetve, és mind a kilenc levele kivételesen tarka volt.