Teherautósofőr-hiánnyal küzd egy édességipari óriás

Haribo gumicukor gumimaci
100 millió darab készül naponta
Vágólapra másolva!
A Haribo olyan kihívásokkal küzd, amelyek jelentősen hátráltatják az édességipari óriást a termékeik szállításában. A problémát valószínűleg a koronavírus terjedése ellen hozott korlátozások okozhatták.
Vágólapra másolva!

A BBC beszámolója szerint a német vállalatnak, sok más gyártóhoz és kiskereskedőhöz hasonlóan, a teherautósofőrök hiánya miatt nehézségei adódtak az Egyesült Királyságban található üzletekbe szállítással. A probléma a Haribo összes édességét érinti, beleértve a világszerte kedvelt gumimacikat is.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az Egyesült Királyságban a koronavírus terjedése ellen hozott korlátozások jelentősen megnehezítették a fuvarozóipar működését is, mivel több ezer betöltetlen hely van a teherautó-sofőr szakmában. A Közúti Fuvarozási Egyesület úgy véli, hogy jelenleg körülbelül 60 ezer járművezető hiányzik a teherszállítással foglalkozó területről.

A nagy hiány fő oka, hogy a Covid-járvány miatt tavaly 30 ezer teherautó-vezetési vizsgára nem került sor.

Az édességekkel foglalkozó német vállalat szóvivője elmondta, hogy a cég jelenleg azon dolgozik, hogy a problémát mielőtt megoldják. Mindemellett a brit Közlekedési Minisztérium közölte, hogy előrelépés történt a tehergépjármű-vezetési vizsgák és a sofőrök toborzása terén.