Újabb állami támogatás járult hozzá a műanyagok visszaszorításához

VARGA Mihály
Budapest, 2021. június 17. Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatót tart a Pénzügyminisztériumban Magyarország idei helyezéséről az IMD globális versenyképességi rangsorában 2021. június 17-én. Öt helyet lépett előre Magyarország az IMD svájci üzleti iskola Versenyképességi Központja (IMD World Competitiveness Center) által kiadott versenyképességi rangsorban. Az IMD versenyképességi évkönyv 63 országot felsoroló rangsorában Magyarország így a 42. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A Piringer Kft. 190 millió forintos állami támogatással műanyag helyett biológiailag lebomló eszközök gyártására áll át - olvasható a pénzügyminiszter közösségi oldalán egy bejegyzésében.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály közölte, hogy a szívószálakat és evőeszközöket készítő cég a zöld átállást segítő pályázaton nyerte a támogatást.

A Piringer Kft. a 420 millió forint összértékű beruházást követően kizárólag újrahasznosított alapanyagokból készülő termékeket gyárt majd.

Bővül a gyártási kapacitás is, ami hozzájárulhat az export növeléséhez - tette hozzá.

A miniszter bejegyzése:

A miniszter egyértelmű célnak nevezte a bejegyzésben, hogy a műanyagokat helyettesítő termékek közül minél több készüljön Magyarországon.