Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a 29. héten.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai júliusban a budapesti vendéglátóhelyeket ellenőrzik.

Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét vizsgálják.

Emellett a NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai ellenőrzik a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat, amelyek székhelyüket az ország más területéről helyezték át.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júliusban és augusztusban a megye strandjain, fürdőiben és a turisták által látogatott helyeken ellenőriznek. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

A megyei adóellenőrök

 • július 21-én (szerdán) Lajosmizsén, Felsőlajoson és Ladánybenén

ellenőrzik az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

Mindezeken kívül a zöldség- és gyümölcs-kiskereskedőket is ellenőrzik.

Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá nyomon követik a bevételek alakulását is.

Baranya megye

A NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai július 19. és 25. között

 • kedden Pécsett, a gépjárműalkatrész-kiskereskedőknél,
 • szerdán Harkányban, a virágboltokban,
 • csütörtökön pedig Pécsett, a Jókai utcai üzletekben ellenőriznek.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a forgalmazott áruk eredetét.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai július 19. és 22. között Miskolcon, Sárospatakon, Tiszaújvárosban, Bogácson és Mezőkövesden a strandokon, illetve a turisztikailag kedvelt helyszíneken ellenőrzik a kereskedőket és vendéglátóhelyeket. A revizorok a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei július 19. és 23. között ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az árueredetet a dinnyeárusoknál.

IllusztrációFotó: Szabó Gábor - Origo

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai július 19. és 22. között a dinnyeárusoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júliusban a megyei szabadtéri rendezvényeken, fesztiválokon, kitelepüléseken ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai július 19. és augusztus 20. között a piacokon, vásárokon, közterületen árusítókat, a szezonálisgyümölcs-kereskedőket és a turisztikailag frekventált helyeken működő vendéglátókat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága július 19. és 23. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • július 19. (hétfő) Pásztói járás,
 • július 20. (kedd) Salgótarjáni járás,
 • július 21. (szerda) Balassagyarmati járás,
 • július 22. (csütörtök) Bátonyterenyei járás,
 • július 23. (péntek) Szécsényi járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a fagylaltozókban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

IllusztrációFotó: Szabó Gábor - Origo

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai június 21. és augusztus 15. között ellenőrzik a megyei fürdőket és strandokat.

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 29. héten, az alábbi helyszíneken ellenőriz:

 • szezonális vendéglátóhelyeken,
 • fagylaltozóknál, cukrászdáknál,
 • és az építkezéseken.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a strandokat és fürdőhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét és a jövedéki szabályok betartását.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • július 19. - Szálka
 • július 20. - Bonyhád
 • július 21. - Szekszárd
 • július 22. - Tamási
 • július 23. - Paks

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.