Brit videójáték-gyártót vesz a kínai technológiai óriás

Tencent inks pact for data center efforts China Chinese Tencent tech giant logo
--FILE--A logo of Tencent is pictured during the 2018 Tencent Global Partner Conference in Nanjing city, east China's Jiangsu province, 1 November 2018. Technology giant Tencent has inked an agreement with the Guangdong branch of China Telecom on Tuesday for further cooperation and upgrade of the latter's data center services on the mainland. The agreement inked by the Guangdong unit is the second by China Telecom, after a similar one by its Chongqing branch earlier. The agreement was signed by Zhu Yitong, deputy general manager of the IDC (Internet Data Center) business department at China Telecom's Guangdong branch, and Zhu Hua, director of Tencent's internet data center.
Vágólapra másolva!
A Tencent kínai technológiai óriás összesen majdnem 1 milliárd fontot fizet a Sumo nevű brit videójáték-gyártóért. Ezzel a Tencent tovább erősíti a portfólióját a topkategóriás játékok terén.
Vágólapra másolva!

Hatalmas üzletet jelentettek be a videójáték-szektorban, ugyanis kiderült, hogy a kínai Tencent 919 millió fontért megvásárolja a brit Sumo játékgyártót.

Ezzel a Tencent tovább erősíti a szerepét a topkategóriás videójátékok területén

– írja a BBC.

A Tencent egyébként jelenleg is a világ egyik legnagyobb videójáték-gyártója, és olyan népszerű játékokban van részesedése, mint a Fortnite vagy a PlayerUnknown's Battleground (PubG).

Tovább terjeszkedik a videójáték-szektorban a Tencent Forrás: AFP/Imaginechina/Dycj

A sheffieldi székhelyű Sumónak 14 studiója van öt országban, és összesen több mint 1200 alkalmazottat foglalkoztat. A cég olyan játékokat adott ki, mint a Hotshot Racing, a Sackboy: A Big Adventure vagy a WST Snooker.

A brit vállalat vezetője, Carl Cavers jelezte, a Tencenttel együtt dolgozni olyan nagy lehetőség, amelyet egyszerűen nem akartak kihagyni.

Az üzlet egyébként a Sumo részvényeseinek is elég kedvező, ugyanis a pénteki záróárhoz képest 43 százalékos prémiumot kapnak részvényenként.