Újabb nagyberuházás rajtolhat el a Budai várnegyedben: megkezdődik József főherceg palotájának a rekonstrukciója – derül ki a Nemzeti Hauszmann Program közösségimédia-oldaláról.

A Nemzeti Hauszmann Program keretében eredeti állapotában építik újjá a palotát, a hozzá tartozó, neoreneszánsz stílusban épült egykori istállóval és a mesebeli palotakerttel. Az épület külseje hűen követi majd a Korb-Giergl páros terveit, belsőépítészeti, épületgépészeti és üzemeltetési szempontból ugyanakkor modern megoldásokat alkalmaznak. A kert összeköttetésben áll majd az alatta elhelyezkedő, középkori zsidó rituális fürdővel, a Mikvével, amely lépcsőn és lifttel egyaránt megközelíthető lesz.

A képre kattintva tekintse meg galériánkat a látványtervekről:

Látványtervek a megújuló palotaépületrőlForrás: Nemzeti Hauszmann Program

A kertből a látogatók a szintén újjáépülő Ybl-lépcsőn lesétálhatnak majd a következő években megújuló Nyugati kertekbe is. Az építkezés részeként a Palota úton megépül a mintegy 300 autónak helyet biztosító Várgarázs III., amely segít a környék parkolási problémáinak enyhítésében, és lehetővé teszi, hogy a budai Vár autóforgalmát a jövőben tovább csökkentsék.

A munkálatok ideje alatt a Szent György utca Tabán felőli oldalát le kell zárni a gyalogosforgalom elől, az esetleges további korlátozásokról a helyszínen kihelyezett táblákon, a Nemzeti Hauszmann Program közösségimédia-oldalán és a Budavári Séták Magazinban is folyamatosan tájékoztatást nyújtanak.