Megtalálták az ország legdrágább albérleteit: egy kastélyt havi 4 millió forintért lehet kibérelni

Albérletpiac
Vágólapra másolva!
A felsőoktatási ponthatárok kihirdetésével csütörtökön elindult a főszezon az albérletpiacon, a tanévre készülő diákok egy része a következő napokban, hetekben keres magának bérelhető lakást országszerte. Az ingatlan.com pedig a szezonnyitás apropóján összegyűjtötte az albérletpiaci legeket a 18 ezer hirdetésből álló kínálatból.
Vágólapra másolva!

Apróságok, aprópénzért

Július közepén a legolcsóbb kiadó lakóingatlan az országos kínálatban a Hajdú-Bihar megye határához közel eső Darvason található: az ottani 100 négyzetméteres lakásért havonta 20 ezer forintot kér az önkormányzat. Bár kétségtelenül alacsony ár az országos díjakhoz képest, a debreceni egyetemistáknak valószínűleg ez nem az igazi, mert a megyeszékhely tömegközlekedéssel legalább 2 órás távolságban van.

A legolcsóbb egyetemvárosi albérlet egy kifejezetten egyetemistáknak ajánlott 60 négyzetméteres, 2 szobás dunaújvárosi panellakás, amelynek a bérleti díja 40 ezer forint havonta.

Bár Budapesten bőven 140 ezer forint a havi átlagos bérleti díj, majdnem ezer ingatlan 100 ezer forintnál olcsóbban bérelhető. A legalacsonyabb bérleti díjú fővárosi albérlet a XV. kerületben található, a Szentmihályi úton lévő 23 négyzetméteres ingatlanért 60 ezer forintot szeretne kapni a bérbeadó.

Egy szupermini garzon a Blaha Lujza térnél havi 65 ezer forintért Forrás: Ingatlan.com

A legkisebb lakást a Blaha Lujza térnél kínálják kiadásra havi 65 ezer forintért: egy szupermini garzonról van szó, mindössze 9 négyzetméteres. Nemcsak a pesti, hanem a budai oldalon - mégpedig a II. kerületben - is van hasonlóan pici garzon, amely 10 négyzetméteres, és havonta 85 ezer forint fejében lehet kibérelni.

A másik véglet

Az ország legdrágább albérlete egy majdnem 1900 négyzetméteres telekkel rendelkező, összesen 760 négyzetméter alapterületű, 10 szobás rózsadombi családi ház. A tulajdonos havonta 15 ezer eurót, azaz mostani árfolyamon majdnem 5,4 millió forintot kér. Ha csak szobákra vetítjük a bérleti díjat, akkor is több mint félmillió forint lenne.

Ezt a budai kastélyt is ki lehet bérelni, ha valakinek van rá havi 4 millió forintja Forrás: Ingatlan.com

Az élmezőnyben szerepel még egy kiadó - egyben egyébként 2 milliárd forintért eladó – kastély is,

amely a budapesti II. kerületben található: a tulajdonos 4 millióért adná ki havonta, cserébe 26 szoba van benne, plusz két önálló lakás tartozik hozzá egy majdnem 5000 négyzetméteres telken.