Ez a világ legdrágább ingje, ön viselné?

pénz gazdag milliomos milliárdos
Vágólapra másolva!
Az emberek ruhatárában mindig vannak kedvenc darabok, amelyek kiemelkednek a többi közül. Ezek az igencsak kedvelt öltözékek pedig képesek hatalmas önbizalmat adni a viselőjüknek. Pankadzs Parakh, indiai politikusnak és üzletembernek a kedvenc darabja az az aranyszállal szőtt ingje, amely több mint 160 ezer dolláros értékével 2014-ben bekerült a Guinness-világrekordok közé.
Vágólapra másolva!

Pankadzs Parakh, az indiai politikus és üzletember sikertörténete nem mindennapos. Fiatalon idő előtt be kellett fejeznie a középiskolás tanulmányait, mivel azt képtelen volt anyagilag finanszírozni, ehelyett csatlakozott családja vállalkozásához. Vagyonát a textiliparban szerezte, ezzel teremtette meg az alapot későbbi politikai karrierjéhez - írta meg a The Richest.

A többi milliomossal ellentétben, akik előszeretettel vásárolnak különböző luxusautókat és karórákat, Pankadzs Parakh a 45. születésnapjára meglepte magát egy aranyinggel, amit később aranygombokkal egészített ki. A ruhadarab 161.354 dollárba került (körülbelül 49 millió forint), ami 2014-ben bekerült a Guinness-világrekordok közé, mint a világ legdrágább aranyingje. A darabot a Bafna Jewellers tervezte Nashikban, illetve a Shanti Jewellers készítette.

A mestermű elkészítését egy 20 fős csapat végezte, akik 2 hónap alatt alkották meg a 18-22 karátos aranyszálakból álló inget.

Pankadzs Parakh őröket is fel szokott bérelni a ruhadarab védelmére, akiknek az a feladatuk, hogy megóvják a ruhadarabot a tolvajoktól, illetve távol tartsák az embereket tőle, így megakadályozva az ing kopását. Tehát nem meglepő, hogy a ruhadarabhoz kapcsolódó mindennapi költségek valójában jóval meghaladják annak árát, hiszen folyamatos védelem alatt áll.

Az indiai politikus egyedülálló ingjéhez különböző arany kiegészítőket is társítani szokott, például karórát, nyakláncot és gyűrűket. Továbbá telefonjának aranytokja és aranykeretes szemüvege is azt bizonyítja, hogy Pankadzs Parakh megszállottan szereti a sárga nemesfémet. Vajon a következő, újabb jelentős mérföldkövet jelölő születésnapjára milyen újabb merész ötlettel áll elő? Jön az aranykalap vagy -nadrág? - teszi fel a kérdést végezetül a The Richest cikkírója.