Újra megszólalt a kriptovaluták egyik nagy manipulátora

Elon Musk
Elon Musk speaks near a Falcon 9 rocket during his announcement that Japanese billionaire Yusaku Maezawa will be the first private passenger who will fly around the Moon aboard the SpaceX BFR launch vehicle, at the SpaceX headquarters and rocket factory on September 17, 2018 in Hawthorne, California. - Japanese billionaire businessman, online fashion tycoon and art collector Yusaku Maezawa was revealed as the first tourist who will fly on a SpaceX rocket around the Moon. (Photo by DAVID MCNEW / AFP)
Vágólapra másolva!
Noha a bitcoint számos kritika éri, különösen a környezetterhelése miatt, Elon Musk mégis ragaszkodik a személyes befektetéseihez, ha kriptovalutákról van szó. Ráadásul a milliárdos a napokban megint alaposan megmozgatta a piacot a bejelentéseivel.
Vágólapra másolva!

A napokban Elon Musk megerősítette, hogy személyesen is birtokol kriptovalutákat, ráadásul hozzátette, hosszú távra tervez a befektetéseivel – írja a CNBC. Bár Musk azt nem árulta el, hogy pontosan mennyi kriptovalutát vásárolt, azt megosztotta, hogy bitcoinból vette a legtöbbet, amelyet az ethereum és a dogecoin követ a portfóliójában.

Hozzátette, alapvetően a bitcoin hosszú távú sikerében bízik, vagyis nem tervezi rövid időn belül eladni a befektetéseit.

Kiemelte, lehet, hogy az árfolyam csökkenni fog, és akkor bukik, de rövid távon nem akar eladni. Vagyis Musk a személyes bitcoinvagyonával nem a gyors profitra pályázik.

A héten Musk a bejelentésével meg is mozgatta a befektetők fantáziáját. A bitcoin iránti rajongása ugyanis köztudott volt, ahogy az is, hogy kedveli az eredetileg viccnek induló dogecoint. Az ethereumról viszont Musk eddig nem túl sokat mondott, vagyis nem meglepő, hogy a hírre, miszerint ő is a vásárlók között van, a kriptovaluta jelentős raliba kezdett. Erre az értesülésre az ethereum több mint 12 százalékot erősödött.

Ráadásul Musk a bitcoinnak is adott egy lökést.

A legnagyobb kriptovaluta ugyanis a héten már a 30 000 dolláros árfolyam alá is lement, de aztán jött Musk, és jelezte, hogy a Tesla - egy korábbi cáfolattal szemben - várhatóan mégis elfogad majd bitcoint az autóiért.

Az ethereum/dollár árfolyam idei alakulása Forrás: Investing.com

Musk és a kriptovaluták

A milliárdos üzletember és a kriptovaluták viszonya egyébként igen izgalmasan alakult ebben az évben. Miközben Musk többször is kifejtette, hogy mennyire támogatja a dogecoint, bejelentette, hogy a Tesla bevásárolt bitcoinból, amivel az egekbe repítette az árfolyamot.

Sőt, az volt a terv, hogy a vállalat az elektromos autóiért is elfogad majd kriptovalutát, azonban Musk ezt később visszavonta

– elsősorban környezetvédelmi okokra hivatkozva. Az előzőekben idézett friss bejelentés viszont után úgy tűnik, ez megváltozhat.

Az elmúlt hónapokban Musk egy-egy Twitter-bejegyzésével minden alkalommal jelentősen meg tudta mozgatni a kriptovaluták piacát, ami miatt egyesek már piaci manipulációval is megvádolták.

Most a személyes befektetéseire és az elkötelezettségére tett utalások ismét megmozgatták a piacokat, a befektetők pedig azt találgatják, vajon mi lesz Musk következő különös bejelentése.