Újra szárnyal a bitcoin

Bitcoin, BTC, crypto, befektetés, gazdaság, trading, kereskedés, kripto, kriptovaluta.
2021.04.15 Budapest
Fotó: Csudai Sándor - Origo
Bitcoin, BTC, crypto, befektetés, gazdaság, trading, kereskedés, kripto, kriptovaluta. 2021.04.15 Budapest Fotó: Csudai Sándor - Origo
Vágólapra másolva!
Vasárnap éjjel a bitcoin árfolyama áttörte a 39 000 dolláros szintet, amire június közepe óta nem volt példa. Ezzel a legnépszerűbb kriptovaluta újra szárnyalásnak indult, miután az elmúlt időszakban jelentősen megütötték az egész kriptopiacot.
Vágólapra másolva!

Másfél hónap után először érte el a bitcoin vasárnap éjjel a 39 000 dolláros árfolyamot, ahogy a befektetők újra vásárolni kezdtek a nemrég kialakult eladási hullám után.

A legnépszerűbb kriptovaluta egészen 39 777 dollárig tudott erősödni, majd közép-európai idő szerint hétfő délelőtt visszacsúszott a 38 000 dollár körüli szintre

– azonban még ez is 10 százalékos plusznak számított.

A bitcoin ralija olyan nagyobb kriptovalutákat is magával húzott, mint az ether, amely 5,9 százalékot izmosodott, de a kriptovaluták összesített piaci értéke összességében 114 milliárd dollárral nőtt 24 óra alatt – írja a CNBC.

Újra lendületet vett a bitcoin Fotó: Csudai Sándor - Origo

A mostani felívelés azt követően jött, hogy a bitcoin nemrég még lezuhant a lélektani határnak számító 30 000 dolláros szint alá, és sokan attól kezdtek tartani, hogy még további intenzív mélyrepülés következhet.

Most azonban már olyan elemzői vélemények jelentek meg, amelyek szerint

a 29-30 000 dollár közötti tartomány inkább beszállási pontot jelentett a befektetőknek, vagyis a következő izgalmas szint a 40 000 dollár lesz.

A friss felívelést fűtötte, hogy Elon Musk nemrég bejelentette, a Tesla valószínűleg mégis elfogad majd bitcoint az autóiért. Ez fontos fordulat volna, mivel Musk még májusban közölte, hogy felfüggesztik a bitcoin elfogadását, elsősorban környezetvédelmi okok miatt.

A bitcoin/dollár árfolyam idei alakulása Forrás: Investing.com

Közben az is kiderült, hogy az Amazon digitális fizetőeszközökkel és blokklánccal (ez a bitcoin mögött is álló technológiai rendszer) foglalkozó szakértőket venne fel a fizetési részlegéhez. Vagyis úgy tűnik, még egy óriásvállalat állhat be a kriptovaluták mögé, ami nyilvánvalóan növeli az eszközök népszerűségét a befektetők szemében.

A fentiek alapján tehát jól látszik, hogy a bitcoin bár egyre elfogadottabb a nagyvállalatok szemében is, az árfolyama azonban még mindig jelentős kilengésekre képes.

Izgalmas kérdés lesz tehát, hogy egyfelől összejön-e a 40 000 dolláros árfolyam a közeljövőben, másfelől pedig, hogy mekkora volatilitást produkál majd a legnépszerűbb kriptovaluta.