A Magyar Államkincstár a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatását igénylő kérelmek kitöltését segítő videókat tett közzé honlapján - derül ki a MÁK közleményéből.

A kisfilmek a kérelem benyújtásának folyamatán vezetik végig a felhasználókat és támogatják az elektronikusan beadandó nyomtatványok helyes kitöltését.

A Magyar Államkincstár honlapján megtekinthető videók számtalan hasznos információval szolgálnak az otthonfelújítási kérelmek kitöltésével kapcsolatbanFotó: Szabó Gábor - Origo

A videók részletesen bemutatják az ügyfélkapuba történő bejelentkezést, a kérelmezők adatainak megadását, a mellékletek kitöltését, dokumentumok feltöltését, becsatolását és hitelesítését, valamint az elküldés ellenőrzését.

Az otthonfelújítási kérelmek kitöltését segítő videók az alábbi link alatt érhetők el:

http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/lakossagi-ugyfelek/kerelem-benyujtasa-elektronikus-uton-kitoltest-segito-tajekoztato-videok

A támogatási kérelmet 2021. július 26-ig 22 133 család nyújtotta be a Kincstár felé, a folyósított támogatások összege több mint 18 milliárd forint. A januárban elindított program már 10 878 családnak biztosította az állami támogatást otthonuk felújításához, korszerűsítéséhez.