Repülőtéren alszanak a légikísérők és a pilóták az USA-ban

American Airlines, repülőgép
American Airlines Boeing 737-800 aircraft as seen on final approach landing at JFK John F. Kennedy International Airport in New York, USA on 14 November 2019. The airplane has the registration N979AN and 2x CFMI jet engines. The US carrier is the largest airline in the world by fleet size. AA AAL is a member of Oneworld aviation alliance. (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A hivatásos légiutas-kísérőknek és a pilótáknak útközben kell szállást foglalniuk, mivel számos légitársaság - amiknek amúgy ez a feladata lenne -, nem tud csendes és kényelmes szobákat biztosítani számukra. A hotelszobák hiánya miatt a személyzet tagjainak van, hogy a repülőtéren kell aludniuk - derül ki a CNBC beszámolójából.
Vágólapra másolva!

A hivatásos légiutaskísérőket és pilótákat képviselő szövetség panaszt nyújtott be a Fort Worth-i székhelyű American Airlinesnál, mondván, hogy a személyzet egyre több igencsak kényelmetlen szituációval szembesül munkája során. A panaszok közé tartozik a túlzott, hosszas várakozási idő, a szállás és a repülőtérről a hotelekbe való szállítás hiánya.

Az American Airlines utaskísérőinek és pilótáinak szakszervezetei szerint a személyzet tagjai kénytelenek néha a repülőtéren aludni, mert a repülőtársaság képtelen szállást foglalni nekik.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

Julie Hedrick szakszervezeti elnök felhívta a figyelmet:

A problémák egyik fő oka, hogy az American Airlines létszámhiány miatt képtelen volt a személyzet utazási igényeit kielégíteni. A jelenlegi, személyzetre nehezedő nyomás enyhítése érdekében az American Airlines 2021-ben már közel 3500 új embert vett fel – írta meg a Fox Business. Mindemellett előfordult, hogy a turisztikailag népszerű helyszíneken a vállalat képtelen volt szabad szobát foglalni.

A pilóták szakszervezete (APA) arra kéri a vállalatot, hogy térítse meg a pilótáknak a szállásköltségeket, beleértve azt is, amikor maguknak kellett szállodai szobákat foglalniuk. A hotelszobák hiánya és a hosszú várakozási idő, amit a légitársaság személyzete elszenved, olyan problémák, amelyek jelentősen befolyásolják a dolgozók pihenésre szánt idejét és növelik a munkával járó stressz szintjét.