A hivatásos légiutas-kísérőknek és a pilótáknak útközben kell szállást foglalniuk, mivel számos légitársaság - amiknek amúgy ez a feladata lenne -, nem tud csendes és kényelmes szobákat biztosítani számukra. A hotelszobák hiánya miatt a személyzet tagjainak van, hogy a repülőtéren kell aludniuk - derül ki a CNBC beszámolójából.

A hivatásos légiutaskísérőket és pilótákat képviselő szövetség panaszt nyújtott be a Fort Worth-i székhelyű American Airlinesnál, mondván, hogy a személyzet egyre több igencsak kényelmetlen szituációval szembesül munkája során. A panaszok közé tartozik a túlzott, hosszas várakozási idő, a szállás és a repülőtérről a hotelekbe való szállítás hiánya.

Az American Airlines utaskísérőinek és pilótáinak szakszervezetei szerint a személyzet tagjai kénytelenek néha a repülőtéren aludni, mert a repülőtársaság képtelen szállást foglalni nekik.

IllusztrációForrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

Julie Hedrick szakszervezeti elnök felhívta a figyelmet:
Légikísérők alszanak a repülőtereken és a poggyászkiadók helyiségeiben, mivel a légitársaság nem képes időben biztosítani számukra a szállodai szállást. Ez a jelenség a személyzet pihenőidejét befolyásolja, mivel így nem tudják kialudni magukat tiszta, kényelmes és csendes szobában."

A problémák egyik fő oka, hogy az American Airlines létszámhiány miatt képtelen volt a személyzet utazási igényeit kielégíteni. A jelenlegi, személyzetre nehezedő nyomás enyhítése érdekében az American Airlines 2021-ben már közel 3500 új embert vett fel – írta meg a Fox Business. Mindemellett előfordult, hogy a turisztikailag népszerű helyszíneken a vállalat képtelen volt szabad szobát foglalni.

A pilóták szakszervezete (APA) arra kéri a vállalatot, hogy térítse meg a pilótáknak a szállásköltségeket, beleértve azt is, amikor maguknak kellett szállodai szobákat foglalniuk. A hotelszobák hiánya és a hosszú várakozási idő, amit a légitársaság személyzete elszenved, olyan problémák, amelyek jelentősen befolyásolják a dolgozók pihenésre szánt idejét és növelik a munkával járó stressz szintjét.