Egy újabb amerikai nagybank, a Goldman Sachs is lecsapna a kriptovalutákkal összefüggő befektetési lehetőségekre. A pénzügyi óriás hivatalosan is engedélyt kért a tőzsdefelügyelettől, hogy beindíthasson egy befektetési alapot, amely kriptovalutákhoz kötődő cégeket követne.

A Goldman Sachs is lecsapna a kriptovalutákban rejlő befektetési lehetőségekre, ahogy egyre több Wall Street-i pénzügyi intézmény igyekszik meglovagolni a hullámot.

A bank eszközkezelő üzletága most hivatalos kérelemmel fordult az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC), hogy engedélyt kérjen egy új tőzsdén kereskedett befektetési alap (ETF) elindítására. Ez pedig kifejezetten kriptovalutákhoz kötődő cégeket követne, lehetővé téve a befektetőknek, hogy beszálljanak az új pénzügyi technológiába – írja a Business Insider.

Az alap a DeFi Blockchain Equity ETF névre hallgatna, és az úgynevezett Solactive Decentralized Finance and Blockchain Indexet követné. Ez sokkal egyszerűbben azt jelenti, hogy az alap az eszközállományának 80 százalékát olyan vállalatokba fektetné, amelyek valamilyen módon kötődnek a kriptovaluták mögött álló blockchain technológiához és a pénzügyi digitalizációhoz.

A Goldman Sachs új befektetési alappal szállna be a kriptovalutákbaFotó: Csudai Sándor - Origo

A Goldmannak egyébként nem ez az első közeledése a kriptovalutákhoz. Nemrég ugyanis újraindította a 2018-ban bezárt „kereskedési pultját", amely lehetővé teszi a kriptovalutákkal összefüggő befektetéseket.

Összességében az látszik, hogy a nagy amerikai pénzügyi cégek folyamatosan próbálják kihasználni a kriptovaluták felfutását. Ezt bizonyítja, hogy áprilisig az amerikai intézményi befektetők 33 százaléka tartott digitális eszközöket, szemben a 2020 szeptemberében mért 27 százalékkal.

Közben idén az egyik vezető kriptovaluta tőzsdének számító, 56 millió felhasználóval rendelkező Coinbase tőzsdére lépett 100 milliárd dolláros piaci értékkel.

Jól látszik tehát, hogy a kriptovaluták egyre izgalmasabb befektetési lehetőséget jelentenek a hagyományos pénzügyi szereplők számára is, és a jelenlegi trendek alapján a lelkesedés várhatóan csak fokozódni fog a következő időszakban.