A Goldman Sachs is beszáll a kriptovalutákba

Goldman Sachs
NEW YORK, NY - APRIL 15: The Goldman Sachs building is seen in lower Manhattan on April 15, 2016 in New York City. The New York-based investment bank is slashing costs with plans to cut upwards of $1 billion. As global markets continue to be rattled by the fall in energy prices and the easing of the Chinese economy, JPMorgan Chase, Bank of America and Wells Fargo announced on Thursday that their profits fell in the first quarter. At JPMorgan revenue fell 13 percent from a year earlier. Spencer Platt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egy újabb amerikai nagybank, a Goldman Sachs is lecsapna a kriptovalutákkal összefüggő befektetési lehetőségekre. A pénzügyi óriás hivatalosan is engedélyt kért a tőzsdefelügyelettől, hogy beindíthasson egy befektetési alapot, amely kriptovalutákhoz kötődő cégeket követne.
Vágólapra másolva!

A Goldman Sachs is lecsapna a kriptovalutákban rejlő befektetési lehetőségekre, ahogy egyre több Wall Street-i pénzügyi intézmény igyekszik meglovagolni a hullámot.

A bank eszközkezelő üzletága most hivatalos kérelemmel fordult az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC), hogy engedélyt kérjen egy új tőzsdén kereskedett befektetési alap (ETF) elindítására.

Ez pedig kifejezetten kriptovalutákhoz kötődő cégeket követne, lehetővé téve a befektetőknek, hogy beszálljanak az új pénzügyi technológiába

– írja a Business Insider.

Az alap a DeFi Blockchain Equity ETF névre hallgatna, és az úgynevezett Solactive Decentralized Finance and Blockchain Indexet követné. Ez sokkal egyszerűbben azt jelenti, hogy az alap az eszközállományának 80 százalékát olyan vállalatokba fektetné, amelyek valamilyen módon kötődnek a kriptovaluták mögött álló blockchain technológiához és a pénzügyi digitalizációhoz.

A Goldman Sachs új befektetési alappal szállna be a kriptovalutákba Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Goldmannak egyébként nem ez az első közeledése a kriptovalutákhoz. Nemrég ugyanis újraindította a 2018-ban bezárt „kereskedési pultját", amely lehetővé teszi a kriptovalutákkal összefüggő befektetéseket.

Összességében az látszik, hogy a nagy amerikai pénzügyi cégek folyamatosan próbálják kihasználni a kriptovaluták felfutását.

Ezt bizonyítja, hogy áprilisig az amerikai intézményi befektetők 33 százaléka tartott digitális eszközöket, szemben a 2020 szeptemberében mért 27 százalékkal.

Közben idén az egyik vezető kriptovaluta tőzsdének számító, 56 millió felhasználóval rendelkező Coinbase tőzsdére lépett 100 milliárd dolláros piaci értékkel.

Jól látszik tehát, hogy a kriptovaluták egyre izgalmasabb befektetési lehetőséget jelentenek a hagyományos pénzügyi szereplők számára is, és a jelenlegi trendek alapján a lelkesedés várhatóan csak fokozódni fog a következő időszakban.