Ezek a történelem legtöbbet eladott videojátékai

Esport RGB mouse and keyboard action arena asia asian battle challenge chinese click close up closeup competition competitive computer cyber sport cybersport e sport e sports e-sport e-sports electronic entertainment esport finger fun game gamer girl hand
close up of pro cyber sport gamer play game with RGB keyboard and mouse
Vágólapra másolva!
A videójátékok napjaink legfontosabb kulturális termékei közé tartoznak, és hatalmas üzletet jelentenek a fejlesztőknek és a forgalmazóknak. Az elmúlt években ráadásul rohamos ütemben fejlődött a szektor, de ez nem jelenti azt, hogy érdemben csökkent volna a klasszikusok népszerűsége. Sőt, ha a történelem legtöbbet eladott videójátékait tekintjük, láható, hogy egy igazi retro legenda magasan vezeti a ranglistát.
Vágólapra másolva!

A 20. század végének és a 21. század elejének egyik sikertörténetét jelentik a videójátékok, különösen a szélessávú internet gyors és globális elterjedésével.

Az elmúlt tíz évben a szektor rohamos fejlődésnek indult, nemcsak a grafika, de - például - a megjelenített történetek terén is.

Ehhez jön még, hogy az online közösségi játékok népszerűsége is kilőtt, aminek köszönhetően a történelem legtöbbet eladott videójátékainak toplistájára több ilyen játék is befért. Egy összesítés azonban nemrég arra jutott, hogy 2021 áprilisáig még mindig egy igazi klasszikus vezette (mégpedig igen magasan) a történelmi ranglistát.

10. Mario Kart 8 Deluxe

A Mario Kart 8 egy, a Nintendo által fejlesztett gokartversenyes játék, amely megtartja a Mario Kart sorozat mechanikáját. Vagyis a játékosok irányíthatják a Mario franchise szereplőit, és különféle tárgyakat összegyűjtve előnyöket szerezhetnek, illetve lassíthatják az ellenfeleiket. Mindezt olyan megoldások egészítik ki, mint az antigravitációs vezetés a falakon vagy a mennyezeten.

A Mario Kart két verziója is felkerült a toplistára Forrás: Nintendo

A játék első verzióját 2014-ben adták ki, és áprilisig 33,41 millió darab fogyott belőle.

9. Red Dead Redemption 2

A Red Dead Redemption 2 egy 2018-ban kiadott akció-kalandjáték, melyet a Rockstar Games fejlesztett. A története 1899-ben játszódik a fikcionalizált amerikai Vadnyugaton és a déli államokban.

Red Dead Redemption 2 Forrás: Origo

A főhősnek egy hatalmas, nyílt világban kell megküzdenie az éppen hanyatló Vadnyugat viszontagságaival, a játékosnak pedig lehetősége van számos különböző döntést hozni, melyek befolyásolják a történet menetét.

A játékból áprilisig több mint 36 millió darabot adtak el.

8. Mario Kart Wii

A listára még egy Mario Kart felkerült a Nintendótól, mégpedig a 2008-ban, Wii konzolra kiadott alkotás.

A játékban szintén a jól ismert karakterekkel lehet versenyezni, 32 különböző pályán, és ugyancsak különböző tárgyakat lehet összegyűjteni az előnyökért.

A Mario Kart Wii-ből összesen 37,38 millió darabot adtak el.

7. Super Mario Bros.

Valószínűleg kevesen vannak, akik nem hallottak (vagy játszottak) még a klasszikus Super Mario videójátékkal. A Nintendo által először 1983-ban kiadott klasszikus ugyanis legendának számít, nem is meglepő tehát, hogy felkerült a listára.

Rekordáron, 114 ezer dollárért kelt el a Super Mario Bros. ritka csomagolású változata Forrás: Heritage Auctions

A játékban Marióval vagy Luigivel kell leküzdeni az akadályokat, szerte a Gomba Királyságban, hogy a végén megmentsük Peach hercegnőt a főgonosz Bowsertől.

A Super Mario Bros. eddig több mint 40 millió példányban fogyott világszerte, és a legendás cím valószínűleg még sokáig fontos név lesz az iparágban.

Külön érdekesség, hogy nemrég épp ebből a játékból adtak el rekordáron egy klasszikus, ritka csomagolású példányt.

6. Pokémon Red/Blue/Green/Yellow

A Pokémon Red/Blue/Green/Yellow egy 1996-ban kifejlesztett szerepjáték, amely mögött a Game Freak fejlesztői csapata állt, és a Nintendo adta ki Game Boyra.

A játéknak alapvetően kettős célja van. Az egyik, hogy a játékos a legjobb Pokémon-edzővé válva megnyerje a tornákat, a másik pedig, hogy összeállítsa az úgynevezett Pokédexet, vagyis megszerezze a 151 elérhető Pokémont.

A játékból áprilisig több mint 45 millió darabot adtak el.

Lapozzon, a cikk a következő oldalon folytatódik!