5. PlayerUnknown's Battlegrounds

A PlayerUnknown's Battlegrounds, ismert mozaikszóval PUBG, egy online multiplayer harci szerepjáték, melyet a PUBG Corporation fejlesztett – a cég a dél-koreai Bluehole játékfejlesztő leányvállalata.

A játékban akár száz játékos is részt vehet a csatában egy szigeten, ahol miközben fegyvereket keresnek, igyekeznek megölni az ellenfeleket, és persze elkerülni, hogy ők maguk - pontosabban a játékban irányított karakterük - meghaljanak. A játék térképének biztonságos területei pedig idővel csökkennek, arra kényszerítve az ellenfeleket, hogy összecsapjanak egymással. Végül az utolsó túlélő játékos vagy csapat nyeri az adott kört.

PUBG LiteForrás: PUBG Corporation

A PUBG világszerte hatalmas népszerűségnek örvend, nem meglepő tehát, hogy több mint 70 millió darabot adtak el belőle.

4. Wii Sports

A Nintendo még egy játékkal szerepel a legsikeresebb címek listáján. A 2006-ban kiadott Wii Sports egy sportszimulátor, amelyet értelemszerűen a Wii konzolra fejlesztettek – hatalmas sikerrel. A játékban öt sportágat (tenisz, baseball, bowling, golf, ökölvívás) lehet kipróbálni.

A Nintendo Wii konzolForrás: Nintendo

A konzol sajátossága a Wii távirányító mozgásérzékelése. A játékosok tehát valódi mozdulatokkal sportolnak, ami megágyazott a játék elképesztő népszerűségének.

A Wii Sports 82,90 millió eladott példánnyal került fel a lista negyedik helyére.

3. Grand Theft Auto V

Ahogy elérkezünk a dobogós játékokhoz, úgy lépjük át a 100 milliós eladott példányszám lélektani határát. A történelmi lista bronzérmese a 2013-ban kiadott Grand Theft Auto V, amelyet 2013-ban jelentetett meg a Rockstar Games (a fejlesztő a Rockstar North volt). Ezzel ez a GTA-sorozat legsikeresebb darabja.

A GTA V a sorozat legsikeresebb darabjaForrás: Rockstar Games

Az akció-kalandjáték a dél-kaliforniai San Adreas város fikcionalizált változatát jeleníti meg, ahol a játékos egy hatalmas nyílt világban kalandozhat, különböző feladatokat végrehajtva a történetszálak mentén.

A GTA V-ből idén áprilisig több mint 140 millió darab példányt adtak el.

2. Minecraft

Az ezüstérmes Minecrafttal még egy szintet lépnek az eladási számok, de ez még mindig nagyon távol áll az első helyezettől.

A Mojang által eredetileg 2011-ben kiadott Minecraft lényege könnyen összefoglalható, ugyanis lényegében egy építkezős játékról van szó. A játékosok különböző eszközökhöz és erőforrásokhoz férhetnek hozzá, majd ezekkel építkezhetnek. A különböző játékmódok bonyolítják kicsit a dolgot, mivel ezekben lehetőség nyílik például különböző interakciókra más játékosokkal is.

A Minecraft több generációt is elcsábítottForrás: Mojang

A Minecraft népszerűsége szintén elképesztő, és generációkon átívelő. A játékból eddig összesen több mint 200 millió példányt adtak el.

1. Tetris

El is érkeztünk az abszolút győzteshez, a mindenkori legnépszerűbb videójátékhoz, a Tetrishez. A legendás ügyességi és logikai játék első változatát az orosz Alekszej Pazsitnov tervezte az Elektronika 60 nevű számítógépre, amikor Moszkvában dolgozott az Orosz Tudományos Akadémia munkatársaként. A játék végül 1984. június 6-án jelent meg a Szovjetunióban.

A Tetris érdekessége, hogy ez volt az első játékszoftver, amelyet a Szovjetunióból az Egyesült Államokba exportáltak, ahol aztán, 1986-ban, a Spectrum HoloByte adta ki IBM PC és Commodore 64 platformokra.

Az eredeti TetrisForrás: Origo

Az igazi siker azonban majd csak 1989-ben jött el, amikor kiadták a játék Game Boy verzióját. Azóta viszont a legenda töretlen, és a Tetris a mobiljátékok korában is hatalmas népszerűségnek örvend.

A Tetrisből máig összesen több mint 500 millió példányt adtak el, amivel minden idők legnagyobb példányszámban értékesített videójátékának számít.