Folytatja kereskedelmi partnerhálózatának támogatását a Szerencsejáték Zrt.

lottó, Szerencsejáték zrt., sorsolás
Budapest, 2020. január 3. Számgolyók a Szerencsejáték Zrt. sorsolási műsora, a SzerencseSzombat megújult stúdiójának bemutatóján a Fortuna Stúdióban, a budapesti Pólus Centerben 2020. január 3-án. Január 4-től megújult tartalommal és látványvilággal debütál a képernyőkön a SzerencseSzombat. További változás, hogy 2020-ban a hatos lottó sorsolása is átkerül a Duna Televízió csatornájára, így a különböző lottójátékok sorsolása egy helyen lesz látható. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A kedvező fogadtatás és a látványos eredmények hatására a Szerencsejáték Zrt. további fél évvel meghosszabbítja a februárban indított, kis - és közepes vállalkozásokat célzó Értékesítői Ösztönző Programját. Ezzel a lépéssel további 1,5-2 milliárd forint jutalékot juttathat partnerértékesítőinek a vállalat, áll a cég közleményében.
Vágólapra másolva!

A Szerencsejáték Zrt. tavaly jelentette be, hogy a pandémia negatív gazdasági hatását is ellensúlyozó Hálózatvédelmi és Fejlesztési Akciótervet indított el, melynek első lépéseként 2020. májusában összesen több mint 5 milliárd forint értékű többletjutalékot juttatott partnereinek. Az akcióterv szerves részét képezte a munkahelymegőrzés, amely a kiemelt kis- és középvállalkozó partneri hálózatukban 5 ezer munkahely megvédését eredményezte.

A nemzeti lottótársaság a harmadik hullám alatt további 2 milliárd forintnyi jutalékkifizetéssel támogatta partnerhálózatát, ennek során minden egyes szerencsejáték termék eladása után közvetlen pénzbeli hozzájárulással ösztönözte értékesítőit.

A kedvező fogadtatás és a kimagasló eredmények hatására a vállalat úgy döntött, hogy a 2021. február 1-jén bevezetett Értékesítői Ösztönző Programot év végéig meghosszabbítja,

így motiválva a társasággal partneri szerződésben álló kis- és középvállalkozások értékesítőit, egyéni teljesítményük figyelembevételével.

Sorsolás, Szerencsejáték Zrt. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az Értékesítői Ösztönző Program első fél évében eddig 2351 értékesítőhely összesen 8464 eladója vett részt a programban. Számukra az eddig lezárt elszámolási időszakok alapján 1,4 milliárd forint jutalék került már kifizetésre, mely a program első féléves zárásáig előzetes becsléseik alapján a 2 milliárd forintot is meghaladhatja. Az elmúlt fél év statisztikái azt mutatják, hogy eredményes volt a kezdeményezés: az egy értékesítőre eddig kifizetett átlagos jutalék meghaladta a szuperbruttó 284 ezer forintot, ugyanakkor akadt olyan is, aki 1,5 millió forintot vihetett pluszban haza. Fél év alatt 156 értékesítő összesen 252 alkalommal érte el az 500 ezer forintos, elszámolási időszakonkénti felső határt.

- mondta el dr. Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.

– tette hozzá a szakember.

A szektor összességében mintegy 10 ezer embert foglalkoztat, 30-40 ezer fő megélhetését biztosítja, ebből adódóan kiemelt gazdasági jelentőséggel bír. Az értékesítői és partneri visszajelzéseket is figyelembe véve a program folytatásával változatlanul az a célja a Szerencsejáték Zrt.-nek, hogy támogassa a partneri hálózatot, akik ezáltal hatékonyabban járulhatnak hozzá a társaság árbevételének növekedéséhez. A további jutalékkiáramlás az idén várhatóan meghaladja a 1,5 milliárd forintot, de akár a 2 milliárdot is elérheti. Nem változott az sem, hogy az eddigi gyakorlatnak megfelelően minden egyes szerencsejáték termék után jár a pénzbeli hozzájárulás.