Ezekért a játékokért évtizedek óta világszerte megőrülnek

Kult, program, Vigyázat, a ruhák véletlenszerű lekerülése előfordulhat, Hot Wheels, játék, autó, modell, apa, fiú
Vágólapra másolva!
Minden generációnak megvannak a kedvenc játékai, amelyeket ajándékba kaptak a szüleiktől karácsonyra vagy a születésnapjukra, majd boldogan játszottak velük a barátaikkal. A játékok sorsa általában az, hogy idővel a feledés homályába vesznek, és a gyerekek mindig új kedvenceket fedeznek fel maguknak. Létezik azonban néhány olyan közöttük, amely kiállta az idők próbáját, és immár a sokadik gyermeknemzedék játszik velük. A Therichest.com összeállítása nyomán cikkünkben minden idők öt legsikeresebbjét mutatjuk be közülük, és az is kiderül, hogy nekünk, magyaroknak is bőven van okunk a büszkeségre. Összeállításunkban az ötödik helytől haladunk a dobogósokig.
Vágólapra másolva!

5. Lego

Ha van olyan játék a világon, amely időről-időre képes folyamatosan megújulni, az kétségkívül a Lego. A színes építőkockák 1947-ben kerültek az üzletek polcaira, és sikerüket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Good To Know szerint 400 millióra becsülhető azok száma, akik életükben már játszottak Legóval. Napjainkban másodpercenként hét Lego-készletet adnak el a világon. A dán játékgyártó cég bevételei tavaly megközelítették a 44 milliárd dollárt. A dániai Billundban található gyárukba fejenként több mint 2000 dolláros belépő ellenében szerveznek látogatásokat.

A Lego birodalmi romboló játéka Forrás: Brickset.com/LEGO

4. Barbie baba

Szintén milliárd dolláros üzletágat jelent éves szinten a Barbie baba: a gyártó Mattel adatai szerint a Barbie eladásai tavaly 1,35 milliárd dollárt tettek ki. Ez a játék szintén kiállta az idők próbáját, és világszerte ikonikus figurává vált. A Mattel 1959-ben mutatta be szőke babafiguráját, amelyet azonnal szívükbe zártak a kislányok. A kék szemű, szőke baba az idők során számtalan változatban jelent meg, különböző bőrszínekben és méretekben, tovább szélesítve ezzel a játék rajongótáborát. A cél mindig az volt, hogy a gyerekek közül minél többen úgy érezzék: a Barbie hasonlít rájuk.

Barbie babák Forrás: Shutterstock

3. A káposztafoltos babák

Az 1983-as karácsonyi szezonban az Egyesült Államokban a szülők eszeveszetten keresték mindenhol a játékpiac új őrületét, a gyerekeik által áhított káposztafoltos babákat (Cabbage Patch Dolls). Míg sok üzlet rendkívül hosszú várakozási listával rendelkezett, addig mások elsőbbségi sorrendet állítottak fel a vásárlók között - a baba hiánycikk volt.

Az év végére körülbelül 3 millió dollár értékben adtak el Cabbage Patch Dolls babát, pontosabban "fogadtak örökbe", hiszen az volt az újdonság lényege, a gyerekek adhattak nekik nevet, és határozhatták meg a születési idejüket, amiről még születési anyakönyvi kivonatot is kaptak. Akkoriban az eredetileg 25 dollárért megvásárolható babáért az Antiquetrader.com szerint akár 2000 dollárt is adtak a feketepiacon. Ez a játék napjainkig mintegy 6 milliárd dollárt hozott a konyhára.

Kérjük, lapozzon! Minden idők legnépszerűbb játékai közül kettő még hátravan!