Hivatalosan is vége Bill és Melinda Gates házasságának

Bill Gates Melinda Gates
Vágólapra másolva!
A Gates-házaspár 27 év házasság után nyújtotta be a válókeresetet, számolt be a hírről a Világgazdaság. A hírességek viszont ígéretet tettek arra, hogy együtt folytatják humanitárius munkájukat.
Vágólapra másolva!

Bill Gates és Melinda Gates útjai a bírósági dokumentumok szerint, 27 évnyi házasság után törvényileg is elváltak egymástól. A Fox Business által megszerzett dokumentumok szerint a bíró jóváhagyta a válóperes dokumentumokat, és véget vetett a 2021 májusa óta tartó jogi procedúrának.

Melinda és Bill Gates kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva adta be a válási papírokat,

a The Wall Street Journal szerint azonban Melinda Gates a válást már két éve tervezi. A lap szerint 2019-ben az vezetett a házasság megromlásához, hogy Melinda Gates aggódott, hogy férje túl sokat találkozott Jeffrey Epsteinnel, aki akkor került előzetes letartóztatásba emberkereskedelem és kiskorúak megrontása miatt.

Melinda Gates Forrás: AFP/Getty Images/Bryan Bedder

A lap arról is beszámolt, hogy a milliárdos ellen a Microsoft igazgatótanácsa 2019 végén indított vizsgálatot, miután levelet kaptak egy alkalmazottól arról, hogy 2000 körül viszonya volt a vállalat tulajdonosával. Az alkalmazott azt is kérte, hogy a levél tartalmát ismertessék a Microsoft vezetőjének feleségével, ám az nem derült ki, hogy végül ez megtörtént-e.

Bill Gates Forrás: AFP/Justin Tallis

Továbbra is közösen dolgoznak majd a 43,3 milliárd dollár felett diszponáló humanitárius alapítványuk igazgatásában,

ami a család szívügye lett, miután a techguru túladott az általa alapított Microsoft részvényeinek a zömén, hogy a társadalmi felelősségvállalásnak szentelhesse az életét. Gates-éknek három gyerekük van, és 124 milliárd dolláros vagyonról kell megállapodniuk.