Repülőtaxi-hálózat épül ki egy távoli kontinens hatalmas országában

Lilium jet Rio de Janeiro 7 setaer repülő repülőgép
Vágólapra másolva!
A Világgazdaság számolt be róla, hogy a Lilium német légitaxi start-up mind a 220 járművét eladásra kínálja a legnagyobb belföldi brazil légitársaság, az Azul számára, aki a következő öt évben repülőtaxi-hálózatot építene ki Brazíliában.
Vágólapra másolva!

Egy repülő jetért 4,5 millió dollárt (1,3 milliárd forint) kell fizetnie az Azulnak és a Lilium 220 járművét tervez eladni. A 7 üléses gépek óránként 175 mérföldet képesek megtenni. Az Azul vezérigazgatója, John Rodgerson úgy nyilatkozott, hogy az Azul márka, útvonalai és hűségprogramja segíteni fogják a Liliumot abban, hogy a megfelelő piacokat és igényeket megteremtse számára.

A Lilium Aviation német startup 100 százalékban elektromos repülőgépeket gyárt. A mindennapos használatra tervezett kisgépek akár egy éjszaka alatt feltöltődnek, még a háztartási konnektorból is Forrás: AFP/Lilium Aviation/EyePress

Az együttműködés az Azul részéről a környezettudatosság felé való elmozdulást is jelenti. Egyre nagyobb nyomás helyeződik ugyanis a légi közlekedési ágazatra is, hogy hagyományos meghajtású repülőit elektromosra cserélje,

ahogy a döntéshozók is egyre nagyobb figyelmet fordítanak az alacsony szén-dioxid-kibocsátás fontosságára.

Egy Lilium jet repül Rio de Janeiro felett Forrás: Lilium

A befektetők már közel 300 millió dollárral (89,7 milliárd forint) támogatták a Liliumot, ami vetekszik az Airbusnak és a BlackFlynak nyújtott támogatás mértékével.