Új sztárpapír született az amerikai tőzsdén

Robinhood fintech
Vágólapra másolva!
Kilőtt a Robinhood részvényárfolyama a tőzsdére lépése után. A népszerű kereskedési alkalmazást annyira szétszedték a befektetők, hogy többször is le kellett állítani a kereskedést a túlzott volatilitás miatt.
Vágólapra másolva!

Hatalmas lelkesedés mellett telt a kereskedés első hete a Robinhood részvényeivel. A kisbefektetők körében népszerű kereskedési alkalmazás papírjaival ugyanis múlt csütörtökön kezdődött meg a kereskedés a Nasdaq indexen, 38 dolláros árfolyamon – írja a CNBC.

Az első napján a papír 8 százalékot esett, és keddig főleg az induló árfolyam alatt forgott. Majd kedden hirtelen jött a fordulat, és a Robinhood 24 százalékot erősödött.

Szerdán aztán tovább folytatódott a szárnyalás, és végül a részvény 70,39 dolláron zárt, 50,4 százalékos emelkedés mellett.

Ezzel a Robinhood részvénye több mint 100 százalékos heti erősödést produkált, de szerdán volt olyan időszak, amikor a 85 dollárt is elérte a papír árfolyama.

A Robinhood részvényárfolyamának alakulása a tőzsdére lépése óta Forrás: Investing.com

Mindezt pedig igen erős kereskedési aktivitás mellett sikerült összehozni. Szerdán ugyanis összesen 104,6 millió darab papírt forgattak meg a tőzsdén, ami lenyomta a kezdeti nyilvános kibocsátás (IPO) 102,5 millió darabos aktivitását is.

A Robinhood egyébként akkor kapott jelentősebb publicitást, amikor idén a kisbefektetők lecsaptak az olyan részvényekre, mint a GameStop vagy az AMC, hogy tudatosan felhajtsák az árfolyamokat. Az „akciók" egy tekintélyes részét ugyanis épp a Robinhoodon keresztül bonyolították.

Mindazonáltal a CNBC által megkérdezett elemzők szerint a kezdeti nagy mozgások nem biztos, hogy kedvezők a vállalatnak.

Ilyen jelentős volatilitás ugyanis akár el is riaszthatja a nagy intézményi befektetőket a részvénytől, akik inkább a stabil növekedésre szavaznak.