Fontos főúti szakaszt újítanak fel, figyeljen, ha arra autózik

FOTÓ ÁLTALÁNOS KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY munkagép TÁRGY út útfelújítás úthiba útjavítás
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Összesen mintegy 2,5 milliárd forintból, várhatóan jövő év végéig megújul a 24-es számú főút mintegy 15 kilométeres szakasza Gyöngyös és Mátraháza között - jelentette be a beruházást elindító hétfői sajtótájékoztatón a térség országgyűlési képviselője Gyöngyösön.
Vágólapra másolva!

Horváth László (Fidesz) hangsúlyozta: a beruházás első ütemének kezdetével régen várt útfejlesztés-sorozat indul Gyöngyösön.

A várost Mátraházával összekötő főútszakasz korszerűsítése csak az első lépés,

ehhez kapcsolódva ugyanis megújulnak a település állami kezelésben lévő, forgalmasabb belterületi útjai és megépül a nyugati, majd az északi elkerülő út is - tette hozzá.

Jelezte: mindezek eredményeként biztonságosabbá és gyorsabbá válik a közlekedés Gyöngyösön, és a program megvalósítása tehermentesíti is a várost, segítve ezzel a Mátra könnyebb megközelítését.

Illusztráció Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az MTI kérdésére Horváth László elmondta, hogy a beruházássorozat egésze várhatóan 2023 végéig készül el és az előzetes kalkulációk alapján mintegy 15 milliárd forintba kerül majd.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője közölte: a 24-es főút felújításának most kezdődő, Gyöngyös belterületi részét érintő, 1,8 kilométeres szakasza mintegy 670 millió forintból őszre készül el.

Ezt követi majd a közel 8 kilométeres Mátrafüred-Mátraháza szakasz, míg a harmadik ütemben a főút Gyöngyöst Mátrafüreddel összekötő, 5,5 kilométeres része újul meg.

Balázs Attila, a kivitelező HE-DO Kft. építésvezetője elmondta: az első ütem megvalósítása augusztus 11-én indul.

A száz napra tervezett munka idején az érintett szakaszokon torlódás várható,

ám a cég és a beruházó mindent elkövet azért, hogy a lehető legkevesebb fennakadást okozzák a közlekedésben - tette hozzá.

Az első ütem műszaki tartalmáról szólva Sántha Zoltán, a tervező Roden Mérnöki Iroda munkatársa közölte: az 1,8 kilométeres belterületi szakaszon 20 ezer négyzetméternyi burkolatot újítanak fel és 3500 méternyi szegélyt építenek át.

Emellett a buszmegállók burkolatát és a járdák egy részét is felújítják,

és összehangolják a csomópontok jelzőlámpáinak működését a gépjárműforgalom gyorsabb átvezetése érdekében.

Ugyancsak az első ütem része két meglévő gyalogátkelőhely jelzőlámpássá alakítása, valamint egy új jelzőlámpás csomópont kiépítése.