Kiderült, hol nyit új telephelyet az egyik nagy csomagautomata-hálózat mögött álló cég

Vágólapra másolva!
Beköltözött az első nagy bérlő a HelloParks maglódi ipari és logisztikai megaparkjának most elkészült első létesítményébe. A Magyarország legnagyobb csomagautomata-hálózatával rendelkező FoxPost 8.400 négyzetméteres területet vesz igénybe, ahol már meg is kezdte az 1,5 millió eurós beruházást jelentő csomagszortírozó gépsorok telepítését, amivel napi kapacitása közel a tízszeresére növekszik. Az M0-ás körgyűrű, valamint az M4-es és az M5-ös autópályák, illetve a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében fekvő épület különlegessége, hogy rendkívül magas fenntarthatósági követelmények szerint épült, így Magyarországon elsőként szerezheti meg a BREEAM New ConstructionExcellent minősítést - derül ki a Futureal közleményéből.
Vágólapra másolva!

A Futureal-csoporthoz tartozó HelloParks a vállalt határidőt tartva a múlt héten adta át a maglódi ipari és logisztikai megapark első ütemét jelentő 46.000 négyzetméteres raktárépület első egységét, amelynek kivitelezése mindössze öt hónappal ezelőtt, idén márciusban kezdődött. A létesítmény első nagy bérlője,

a FoxPost már át is vehette a területét: az országszerte több mint 240 csomagautomatát működtető logisztikai társaság csomagszortírozó gépeket telepít a bérbe vett 8.400 négyzetméteres ingatlanon.

Az épület különlegessége, hogy Magyarországon ez lehet az első ipari létesítmény, amely megfelel a rendkívül szigorú követelményeket támasztó BREEAM New Construction Excellent fenntarthatósági minősítésnek.

A váltásra a forgalmunk dinamikus növekedése miatt volt szükség, hiszen a tavalyi rekordévhez képest idén több mint 40 százalékos bővülést tervezünk. Az új raktárban több mint másfél millió eurós beruházással átállunk a teljesen automatizált csomagválogatási rendszerre, amivel közel a tízszeresére növeljük kapacitásunkat, vagyis akár napi százezer csomagot is kezelhetünk" – mondta Bengyel Ádám, a FoxPost vezérigazgatója.

A HelloParks területe (látványterv) Forrás: Futureal

„Nagyon örülünk annak, hogy az első nagy bérlőnk egy olyan innovatív, környezettudatos, gyorsan növekvő vállalkozás lett, mint a FoxPost, hiszen számunkra is kiemelt prioritása versenyképességés a fenntarthatóság. A FoxPosttal kötött hosszú távú bérleti szerződés részeként a raktárépülethez olyan fedett acélszerkezeteket, ún. fingereket építünk, amelyek révén lényegesen hatékonyabbá tehető a logisztikai folyamat, hiszen így egyszerre több mint 20 teherautót lehet feltölteni a kiszállítandó csomagokkal" – mondtaNemes Rudolf, a HelloParks ügyvezető igazgatója.

A maglódi logisztikai megapark Budapest keleti agglomerációjának leggyorsabban fejlődő ipari zónájában, a termelő vállalatok és a logisztikai szolgáltatók számára is optimális helyszínen található.

Az M0 körgyűrű mentén, az M4 és az M5 autópályák, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében elhelyezkedő telken összesen 193.000 négyzetméternyi raktár-, könnyűipari- és irodaterületet alakít ki a HelloParks.

Az első ütem 46 ezer négyzetméteres létesítményének beruházási értéke meghaladja a 40 millió eurót (14,4 milliárd forint).

„A létesítmény elhelyezkedése nagyon előnyös, hiszen a reptér közelsége újabb üzleti és fejlesztési irányokat nyithat meg a számunkra, ráadásul innen könnyen elérhető mind a főváros, mind pedig a FoxPost vidéki depói is. Fontos szempont volt az is, hogy olyan partnert találjunk, amelynek működésében hozzánk hasonlóan hangsúlyos a fenntarthatóság. Az új raktár révén tovább csökken a FoxPost karbonlábnyoma, ami már most is a legkisebb a versenytársaink között" – mondta Bengyel Ádám.

A HelloParks épülete Forrás: Futureal

„A potenciális bérlők részéről igen intenzív érdeklődést tapasztalunk, minden szabad területünkre előrehaladott tárgyalásokat folytatunk, hamarosan pedig beköltözik a következő bérlőnk is. A bérbeadással párhuzamosan már a következő épületek tervezését és engedélyezését is elkezdtük, hogy minél gyorsabban ki tudjuk szolgálni a meglévő és jövőbeli igényeket" – tette hozzá Nemes Rudolf.

A HelloParks Budapest vonzáskörzetének más fontos helyszínein is aktív:

a vállalat Fóton, egy 76 hektáros területen építi az ország egyik legnagyobb ipari és logisztikai központját,

ahol összesen 330 ezer négyzetméternyi raktár- és ipari terület kialakítására van lehetőség, Pátyon pedig egy 100 hektéros területen 400.000 négyzetméter bruttó bérbeadható területű modern raktár- és gyártási területet alakít ki, több fázisban.

Az energiahatékonyságot és a környezetkímélő üzemeltetést biztosító okos megoldásoknak köszönhetően a maglódi megapark épületeihez hasonlóan a HelloParks további létesítményei szintén teljesítik majd a BREEAM fenntarthatósági szabvány előírásait. Ugyanígy a fenntarthatóságot szolgálja, hogy a bérlők a park területén elektromos golfkocsikkal közlekedhetnek.