A felelős állattartás hosszú időre szóló érzelmi és anyagi elköteleződést jelent. Például, a statisztikák szerint az amerikaiak évente átlagosan 1675 dollárt (nagyjából 500 ezer forintot) költenek el a kutyájukra. Ez az összeg a fajtatiszta ebek esetében - a magasabb állatorvosi költségek miatt - sokszor még ennél is több lehet. Talán ez is az oka, hogy egyre többen szavaznak az örökbefogadásra és a kóbor állatok megmentésére, ellenben akadnak olyanok is, akik dollártízezreket is hajlandóak kifizetni a luxustenyészetek kölykeiért.

A kutya már évezredek óta - közmondásosan - az ember leghűségesebb társa. Galériás összeállításunkban most napjaink legritkább és legdrágább fajtáit gyűjtöttük csokorba, a legnevesebb amerikai luxustenyészetek árlistája alapján. Bár a fajták között számos különbség van, egy dolog  vitathatatlan: származzon bárhonnan vagy kerüljön bármennyibe is a négylábú, ugyanolyan odaadó szeretetet nyújthat a gazdájának.

Kattintson a képre, hogy lássa a 10 aranyárú ebfajtát! Képes összeállításunkban a tizedik helyezettől haladunk az első helyezett felé.

Kattintson a képre!Fotó / Getty Images