Rekordot döntött a magyar gazdaság növekedése

VARGA Mihály
Budapest, 2021. június 17. Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatót tart a Pénzügyminisztériumban Magyarország idei helyezéséről az IMD globális versenyképességi rangsorában 2021. június 17-én. Öt helyet lépett előre Magyarország az IMD svájci üzleti iskola Versenyképességi Központja (IMD World Competitiveness Center) által kiadott versenyképességi rangsorban. Az IMD versenyképességi évkönyv 63 országot felsoroló rangsorában Magyarország így a 42. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Várakozáson felüli volt a második negyedéves GDP-növekedés, 17, 9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék, ez pedig a valaha mért legnagyobb gazdasági növekedés a második negyedévben  - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videójában.
Vágólapra másolva!

A második negyedéves GDP-adatok kapcsán a miniszter azt mondta: "ez egyben azt is jelenti, hogy a gazdaság újraindítása az egyik leggyorsabb az Európai Unióban."

Varga Mihály jelezte: az erőteljes növekedés mögött az alacsony bázis is ott áll - vagyis az, hogy a mért növekedés alacsonyabb szintről indult -, de arra hívta fel a figyelmet, hogy

az erősödés biztos jele a negyedévről negyedévre mért GDP-erősödés.

A tárcavezető értékelésében elmondta: bár a részletes adatok még nem állnak rendelkezésre, de az már most látszik, hogy

Varga Mihály videója:

Varga Mihály kiemelte: a növekedést jelentősen támogatták a kormány gazdaságvédelmi és gazdaság-újraindítási intézkedései.

A miniszter szerint ezeknek köszönhetően idén 8,4 százalékkal magasabb teljesítmény érhető el.

"Beértek tehát a támogató költségvetési politika eredményei. A cél most az, hogy megőrizzük a magyar gazdaság lépéselőnyét az unióval szemben" - mondta a miniszter, aki az adócsökkentésre, a családok támogatására, a munkahelyteremtésre épülő gazdaságpolitika folytatását ígérte.