Hamarosan átadják az egész Európában különlegességnek számító Tisza-hidat - videó

A Tisza-híd ferdekábeleinek befűzése és feszítése után a kábelek korrózióvédelme készül, illetve már a mederhíd pályalemez építése is zajlik az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt és Lakitelek közötti szakaszán
Vágólapra másolva!
Ősszel megkezdődhet az egész Európában egyedülállónak számító új tiszaugi Tisza-híd műszaki átadása.
Vágólapra másolva!

A generálkivitelező Duna Aszfalt Zrt. az esemény alkalmából friss videót tett közzé, amelyet a vállalat megbízásából a Magyarépítők.hu munkatársai készítettek.

Ahogy korábban az Origo.hu is beszámolt róla, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában az M44-es 10 kilométeres szakasza nettó 51,3 milliárd forintból valósul meg. A beruházás különlegessége az 556 méter hosszú Tisza-híd, amely az A-Híd Zrt. alvállalkozásában, illetve a Pannon 2010 Zrt. generáltervezésének részeként az Uvaterv Zrt. tervei alapján jön létre.

Az új tiszaugi Tisza-hídnak olyan egyedülálló szerkezete lesz, amelyből Európában egyetlen sincsen, és a világon is csak néhány hasonló épült.

A pilonok deformált ellipszis alakúak, ami nagyon egyedivé teszi a látványt, és a szerkezetet ekhós szekérhez teszi hasonlóvá. A közeljövőben megkezdődik a híd alatti területrendezés, illetve a Tisza folyó partélének védelme a híd alatti szakaszon 100-100 méter hosszban. Itt nagy mennyiségű földmunkát és kőszórást kell elvégeznie majd a szakkivitelezőnek.