A projekt egyik kivitelezője, az Épkar Zrt. a közösségi oldalán adott hírt és tett közzé látványos videót az új tatabányai multifunkciós sportcsarnok kivitelezésének aktuális állásáról (a felvételt jogi vonatkozású okokból nem tudjuk közvetlenül megmutatni, de a hivatkozásra kattintva megtekinthető).

A beruházást a Fejér B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. konzorciuma valósítja meg mintegy 18,5 milliárd forintból. Egy 6000 fő befogadására alkalmas sportaréna megépítése zajlik, amelynek alapkövét tavaly, 2020 januárjában rakták le, azóta folyamatos ütemben haladnak a munkálatokkal - emeli ki a projekttel kapcsolatban a Magyarépítők.hu cikke.

A nagy befogadóképességű csarnok közel 19.500 négyzetméteres alapterületén a tervek szerint 3562 ülés valósul meg fix vasbeton lelátón, illetve 2496 ülés mobil teleszkópos lelátón.

Látványos légifelvétel a tatabányai multifunkciós sportcsarnok építésérőlForrás: Magyar Építők/Épkar Zrt.

A létesítményközpont megfelelő helyszíne lehet majd bármilyen sporteseménynek, edzőtábornak, valamint régiós, országos vagy akár világversenynek is. A sportcsarnok a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság tartalékhelyszíne lesz, emellett fontos szerepet tölt be a megyeszékhely sportéletében (kézilabda, kosárlabda, röplabda, tenisz, vívás, cselgáncs) és a rendezvényszervezés tekintetében is.

Multifunkcionalitásában kiemelt szerepet játszik, hogy a küzdőtéren kívül egy jelentős méretű, akár 20 pástot befogadó vívóterem is kialakításra kerül.

A külső munkálatok kapcsán a parkolók kialaítása is még folyamatban van, a beruházás részeként a meglévő 170 személygépjármű-parkoló mellé 330 új parkolóhelyet is építenek, ebből 16 hely akadálymentesként készül el. A területen 50 darab kerékpártárolót is kialakítanak, valamint a 3 meglévő autóbuszparkolóhely mellé 6 újat is létrehoznak.