Idén ünnepeljük nemzeti fizetőeszközünk bevezetésének 75. évfordulóját, mely alkalomból nagyszabású kvízjátékot indított el Forint Hősök Tere címmel a Magyar Nemzeti Bank, a jövő márciusban nyíló Pénzmúzeum és a Pénziránytű Alapítvány.

A ma indult és egy egész éven át tartó kvízjátéksorozat a magyar fizetőeszközzel ismerteti meg a vállalkozó kedvű diákokat. A középiskolásoknak és egyetemistáknak kiírt verseny első, augusztusi fordulójának fókuszában az ötforintos érme áll, 2022 júliusában pedig majd a 20 ezer forintos bankjeggyel zárul a nagyszabású kvízjáték. 

Egy éven keresztül minden hónapban újabb címlet és újabb 15 kérdés várja a játszani és tanulni vágyó fiatalokat.  A biztonságos pénzkezeléssel és pénztörténeti érdekességekkel kapcsolatos kérdéseket is tartalmazó kvízek regisztráció után tölthetők ki. Havonta, valamint a játék végén a legtöbb kérdésre helyesen válaszoló diákok nyerhetik meg az értékes ajándékok egyikét.

Az egész éven át tartó kvízjátéksorozat a magyar fizetőeszközzel ismerteti meg a vállalkozó kedvű diákokatForrás: Shutterstock

A kvízjátékhoz csatlakozó diákok közül 1000 fiatalt vásárlási utalványok, elektromos rollerek, okosórák várják, de laptop vagy okostelefon is lehet a jutalma a kitartó, minden havi kvízt kitöltő diákoknak - mondta el Hergár Eszter, a Pénziránytű Alapítvány elnöke. A Forint Hősök Tere játék a forint75.penziranytu.hu oldalon elérhető.