A gitárok kedvelői illetve használói pontosan tudják, mennyire sok pénzt felemészthet a megfelelő hangszer beszerzése. Az olykor egekbe szökő árakat főként azok a terméksajátosságok határozzák meg, hogy milyen minőségű húrokat és alapanyagot használtak az egyes gitárok elkészítéséhez Vannak azonban olyan darabok, melyeknek azért nagyon magas az áruk (már ha egyáltalán felbukkanak egy-egy aukción), mert korábban híres zenész játszott az adott hangszeren. Összegyűjtöttük a világ legdrágább gitárjait, amelyek főleg egyediségük miatt kerülnek akár több millió dollárba.

A ranglistán szereplő igazán különleges gitárokat egyik üzletben sem lehet megtalálni, mivel egyediségük miatt szinte elérhetetlenek a legtöbb ember számára. Ezeken a hangszereken a zeneipar legendái játszottak, például Jimi Hendrix és Eric Clapton, vagy exkluzivitásukat egyedi tervezésük miatt érdemélték ki.

A galériában megtalálható hangszereket olyan weboldalak segítségével rangsoroltuk, mint a Wealthy Gorilla, a Money Inc és a String Joy & Guitar Player. Bemutatjuk a világ legdrágább gitárjait és azok történetét, azt, hogy miért kerülnek több százezer vagy millió dollárba.

A képre kattintva megtekintheti a világ legdrágább gitárjait, és megtudhatja, miért kerülnek ennyibe!

A képre kattintva megnyílik a galériaForrás: AFP/Getty Images/Rick Diamond