Évről évre zenei producerek és kiadók százai várják izgatottan, hogy vajon melyik dalt koronázzák a "nyár slágerének". Galériás összeállításunkban most megmutatjuk az elmúlt húsz év abszolút közönségkedvenceit, amelyek közül sokat még CD-n vagy épp kazettán vásárolhattak meg a rajongók.

Habár a koronavírus-járvány miatti korlátozások a zeneipart is érzékenyen érintették, a szektor folyamatos növekedését azonban nem állították meg. A három nagy zenei társaság, a Universal Music Group, a Sony Music Group és a Warner Music Group második negyedéves pénzügyi adatai szerint
együttesen 4,63 milliárd dollárt (1364 milliárd forint) termeltek a június végéig tartó három hónapban. Ez 40,1 százalékkal magasabb, mint 2020 azonos időszakában.

Míg húsz esztendővel ezelőtt a fizikai hanghordozók (CD, DVD, kazetta stb.) piaca virágzott, mára a digitális zenehallgatásból származó bevételek már jócskán felülmúlják ezeket.

Kattintson a képre, és megmutatjuk, melyek voltak az elmúlt két évtized legsikeresebb slágerei a Billboard sikerlisták, valamint a streaming statisztikák alapján! 

Kattintson a galériára, a gigászi bevételeket hozó dallamokért!Forrás: Instagram/Savage x Fenty

A következő évek egyik legnagyobb nyertese az online zenei világ lehet, amelyet a Covid-19 által kiváltott bezárkózás csak még jobban előtérbe helyezett. Az elemzők úgy becsülik, hogy az online streaming-piac akár 1,2 milliárd felhasználót is maga mögött tudhat 2030-ra, ami majdnem négyszerese lenne a 2019-es 341 milliós szintnek.