Minden idők egyik legnagyobb kriptovaluta csalását leplezték le

Bitcoin, BTC, Ethereum, ETH, crypto, befektetés, gazdaság, trading, kereskedés, kripto, kriptovaluta.
2021.04.15 Budapest
Fotó: Csudai Sándor - Origo
Bitcoin, BTC, Ethereum, ETH, crypto, befektetés, gazdaság, trading, kereskedés, kripto, kriptovaluta. 2021.04.15 Budapest Fotó: Csudai Sándor - Origo
Vágólapra másolva!
Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) polgári pert indított a BitConnect offshore cég ellen, amely a gyanú szerint minden idők egyik legnagyobb, több milliárd dolláros kriptovaluta csalását hajtotta végre. A Világgazdaság számolt be róla, hogy a SEC csalással vádolja a BitConnectet és alapítóját, Satish Kumbhanit, mert a cég egy nem létező kereskedő programmal és napi 2 százalékos hozamígérettel csábította a bitcoin befektetőket.
Vágólapra másolva!

Az ügy előzménye, hogy a cég egyik amerikai támogatója, Glenn Arcaro bűnösnek vallotta magát csalásban a San Diego-i szövetségi bíróságon, amelyért akár 20 év börtönbüntetést is kaphat.

A BitConnect azzal hitegette a befektetőket, hogy van egy automatizált programja, amely a befizetett bitcoinok kereskedelmével termel profitot. És a nyereséget kamatfizetéssel osztották volna meg a befektetőkkel.

Ám a SEC álláspontja szerint a BitConnect nem használt programot a bitcoin kereskedelmére. Ehelyett, Kumbhani a befektetők pénzét saját célra használta, illetve az új ügyfeleket felhajtó promótereknek adott belőle jutalékot.

A BitConnect offshore cég logója Forrás: Bitconnect

A 35 éves cégalapító korábban Indiában élt, jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. A hírre eddig nem reagált a BitConnect.