Egy testvérpár nemrég saját kriptovaluta bányát indított, és a beszámolójuk szerint ezzel havi mintegy 30 000 dollárt keresnek. Ez a hír önmagában még nem lenne túlságosan meglepő, de úgy már igen, ha hozzátesszük, hogy a testvérpár tagjai 14 és 9 évesek. A család egyébként támogatja őket, és ezzel a főiskolai tandíjukra is tesznek félre pénzt.

A kriptovaluták az elmúlt években számos kisbefektetőnek hoztak komoly pénzügyi sikereket, és mára úgy tűnik, az egészen fiatalok is elkezdtek lecsapni a lehetőségre.

Egy texasi testvérpár, a 14 éves Ishaan Thakur és 9 éves húga, Anya áprilisban indították be ugyanis a Flifer Technologies nevű kriptovaluta bánya cégüket – természetesen egy felnőtt, az édesapjuk segítségével.

Ishaan elmondása szerint az egészet azért kezdték, hogy valami újat tanuljanak a technológiáról, és közben akár pénzt is keressenek – írja a Business Insider beszámolója.

A testvérpár iskola melletti projektje pedig egészen sikeresnek számít, mivel az elmondásuk alapján ezzel havonta több mint 30 000 dollárt, azaz nagyjából 9 millió forintot keresnek. Elsősorban olyan eszközöket bányásznak, mint a bitcoin vagy az ether, de kiegészítik a bányászatot egy ravencoin nevű tokennel is, amelynek piaci összértéke közel 900 millió dollár.

Az USA-ban a legfiatalabbak is elkezdtek lecsapni a kriptovalutákraFotó: Csudai Sándor - Origo

Amikor a testvérek belefogtak a bányászatba, az első napon etherrel kezdték, és 3 dollárt kerestek. Aztán ahogy a bevételeik elkezdtek nőni, az apjuk júliusban úgy döntött, érdemes beruházni kifejezetten kritpovaluta bányászatra fejlesztett informatikai eszközökbe. A gyerekek így tudtak elkezdeni bitcoint és ravencoint is bányászni.

Az apa a CNBC-nek elmondta, hogy a testvérek 100 százalékban megújuló energiaforrásokat használnak a bányászathoz. Ez azért fontos tényező, mert a tevékenységnek jelentős energiaigénye van, ami komoly környezetkárosító hatással bír.