A különböző szabadidős tevékenységek és hobbik tökéletesek arra, hogy az ember kikapcsolódjon és feltöltődjön, de jókora különbségek vannak közöttük költségeiket tekintve. Míg sokan - például - örülnek egy biciklitúrának egy erdei ösvényen, addig a tehetősebbek privát hajókon pihenhetik ki magukat, amelyeken saját személyzet gondoskodik kényelmükről. Összegyűjtöttük azokat a luxushobbikat, amelyeket csak az igazán gazdagok engedhetnek meg maguknak.

A legtehetősebbeknek megvan a pénzük ahhoz, hogy a legköltségesebb hobbiknak hódoljanak, legyen szó akár sportautók gyűjtéséről vagy a világ körbeutazásáról. Ugyanakkor a Wealth-X piackutató cég 2020-as jelentéséből kiderült, hogy a leggyakoribb időtöltés számukra a jótékonykodás, ugyanis a világ leggazdagabb embereinek a fele folytat ilyen tevékenységet.

Más kérdés, hogy ez a nagylelkűség olyan nagy kampányok motivációs erejének köszönhető, mint a The Giving Pledge (magyarul: Fogadalomtétel), amely olyan rendkívül tehetős embereket, mint Bill Gates és Warren Buffett, arra ösztönöz, hogy vagyonuk nagy részével járuljanak hozzá filantróp ügyekhez. De hogyan pihenik ki fáradalmaikat akkor, ha éppen nem jótékonykodnak?

A Wealth-X szerint a második legnépszerűbb tevékenységcsoport a sport, azon belül a golf, tenisz, a foci, a síelés és az amerikai futball. Ezeknek a hobbiknak nem csak a gyakorlására költenek dollármilliókat, hanem különböző befektetésekkel is támogatják a jelentőségük növelését.

A listán azon tevékenységek szerepelnek, amelyeket olyan személyek folytatnak, akiknek nettó bevételük több mint 1 milliárd dollár. A galéria megtekintésével bepillantást nyerhet a világ leggazdagabb embereinek szenvedélyeibe és érdeklődési körükbe. A felsorolásban szereplő elfoglaltságokat olyan weboldalak segítségével állítottuk össze, mint az Insider, a TheRichest, illetve a Luxatic. Mindemellett a Wealth-X piackutató cég jelentésének adatait is felhasználtuk az összeállítás elkészítéséhez.

A műgyűjtéstől kezdve a különböző sporttevékenységeken át: 10 olyan luxushobbi, amelyeket a világ leggazdagabbjai űznek! Kattintson az alábbi képre!

A képre kattintva megnyílik a galériaForrás: Shutterstock