Új autóvásárlási trend tartja lázban az autósokat világszerte

Autóvásárlás kontra lízing - Női szemmel család
Vágólapra másolva!
Világszerte terjed az a trend, hogy egy kattintással házhoz lehet rendelni a megvásárolni kívánt járműveket. Ausztráliában nemrégiben indult egy olyan online autókereskedés, amelynek üzemeltetője abban bízik, hogy az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában egyre népszerűbb vásárlási forma a kenguruk földjén is el fog terjedni.
Vágólapra másolva!

Az indiai Cars24 vállalkozása lehetővé teszi az ausztrál lakosok számára, hogy pár perc alatt otthonról vásároljanak használt autókat. Olga Rudenko, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy az ügyfelek képesek lesznek járművet rendelni kevesebb, mint 5 perc alatt, amit ingyenesen házhoz szállítanak nekik. Mindemellett a kiskereskedő hét napos visszaküldési lehetőséget is kínál 100 százalékos pénz-visszafizetési garanciával, amennyiben a klienseknek mégsem tetszik a kiválasztott négykerekű.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Olga Rudenko hozzátette:

A Drive.com.au weboldal egyik szóvivője elmondta, hogy szerinte az idők változnak, ahogy az autóvásárlási szokások is. Hozzátette, hogy szerinte az ügyfelek számára a tesztvezetés egyre kevésbé fontos szolgáltatás, mivel manapság már nagyon nehéz rossz autót gyártani.

Ennek kapcsán megnéztük, hogy Magyarországon milyen lehetőségek kínálkoznak az ilyen típusú autóvásárlásra. Már nálunk is számos weboldalon lehet online járművet vásárolni, illetve némelyiknél az ingyenes házhozszállítás, és a tesztvezetés is elérhető az ügyfelek számára. Több eltérő gyakorlattal is találkozni erre vonatkozóan, hiszen például a Használtautónál az említett szolgáltatások igénybevételének költségeiről a vásárló és az eladó minden esetben egyedileg állapodik meg, míg a CarNext internetes megrendelés esetén a vállalat ingyenesen házhoz szállítja a négykerekűt.