Szeptember elsejétől új védjeggyel látja el a hazai élelmiszerek ártábláját a Lidl. A vállalat célja, hogy felhívja a figyelmet a kiváló hazai termékekre, és tovább erősítse azok népszerűségét, hozzájárulva ezáltal a magyar agrárium és gazdaság versenyképességéhez, sikereihez - adta közre a Lidl Magyarország közleményében.

A Lidl Magyarország évek óta elkötelezett a kiváló magyar termékek népszerűsítése mellett, amelyet most új szintre emel. 2021. szeptember elsejétől ugyanis minden magyar, hazai és hazai feldolgozású, valamint magyar üzemben gyártott termékének ártábláját „Jó választás a hazai" védjeggyel látja el. 

Az új logó célja, hogy egyértelművé tegye a vásárlók számára, hogy melyek a hazai üzemekben gyártott, magyar hozzáadott értéket képviselő termékek,  és így megkönnyítse számukra a választást.

Az új védjegyForrás: Lidl Magyarország

„A hazai agrárium sok ezer embernek nyújt biztos megélhetést, a vásárlóknak pedig megbízható, kiváló termékkínálatot. Vállalatunknak, mint a magyar gazdaság egyik motorjának, meghatározó szerepe van abban, hogy ezeknek a magas minőségű termékeknek az értékesítését növeljük, ezáltal támogassuk a termelőket, beszállítókat és hozzájáruljunk a magyar gazdaság sikereihez.  Ennek érdekében döntöttünk arról, hogy egy új, figyelemfelhívó védjegyet vezetünk be áruházainkban" – emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Lidl termékek (Illusztráció)Forrás: Origo

A piacvezető áruházlánc 8 éve indította el a „Lidl a magyar beszállítókért" programját, melynek eredményeként immár közel 450 hazai beszállítóval dolgozik együtt és kínálatában összesen 3.800 hazai termék érhető el. Utóbbi 87 százalékos emelkedésnek felel meg a program első évéhez viszonyítva.

A termékek népszerűségét jelzi, hogy a magyar beszállítóktól vásárolt élelmiszerek értéke az áruházlánc teljes élelmiszerbeszerzésének közel 60 százalékát jelenti,  ami a 2020-as gazdasági évet tekintve mintegy 22 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A legkeresettebb termékek a friss húsok, a zöldségek és gyümölcsök, a tejtermékek és a pékáruk. De az állandó kínálat esetében például a tojás és a friss baromfi 100 százalékban hazai termelőktől származnak.

A vállalat a hazai értékesítésen túl az exportra is nagy hangsúlyt fektet és támogatja beszállítóit a külpiacra jutásban. 2020-ban összesen 64 milliárd forint értékben bonyolított exportot a vállalat, és 170 magyar beszállító 665 árucikke kapható 26 országban.  Vagyis szinte az összes „Lidl-országban" elérhetőek a magyar termékek időszakos vagy állandó jelleggel. A legkelendőbbek a különféle rágcsálnivalók, az olajok és margarinok, a friss húsok, a tejek és tejtermékek és az állateledelek. Emellett a cég a legnagyobb hazai borexportőr, összesen 6,3 milliárd forint értékben juttatott el magyar palackos borokat a külpiacokra, ami 25 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.