Egy vállalat kifizetné 750 ezer dolgozója tandíját

Amazon expanding in Eastern Europe ARCHITECTURE BUILDING Economie ECONOMY Employment INTERNET Poland Tech TECHNOLOGY Werk Work amazon CLOUD COMMERCE computing data digital ecommerce gdansk LOGO polish SQUARE FORMAT
Amazon, the US e-commerce and cloud computing giant is said to hire 1,000 people in Poland. The company already hires almost 5,000 people in Poland and has service centers in Gdansk, Wroclaw and Poznan ON 14 April 2016. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az Amazon az első vonalban dolgozó 750 ezer alkalmazottjának fizeti ki a főiskolai tandíját az Egyesült Államokban – jelentette be az óriásvállalat.
Vágólapra másolva!

Az Amazon az elmúlt hónapokban folyamatosan hirdetett meg új pozíciókat, ahogy a cégnek hatalmas munkaerőigénye van szüksége a kereslet kielégítéséhez. Most pedig úgy tűnik, az Amazonnak új ösztönzőket is be kell dobnia, hogy magához csábítsa a dolgozókat.

Ennek egyik eszköze a most bejelentett kezdeményezés, melynek értelmében a társaság 750 ezer, az első vonalban dolgozó munkavállalójának fizetné ki a főiskolai tandíját az Egyesült Államokban

– írja a BBC.

A cég közlése szerint a projekt 1,2 milliárd dolláros költséget jelente, és a dolgozók addig férhetnének hozzá az éves forráshoz, amíg a cégnél dolgoznak.

A lépés egyébként nem teljesen kirívó a kereskedelmi szektorban. Olyan nagyvállalatok is jelentettek be hasonlókat korábban az USA-ban, mint a Walmart és a Target.

A tanídíjak kifizetésével csábítaná magához a dolgozókat az Amazon Forrás: AFP/2019 Getty Images/Spencer Platt

Az Amazon emellett mintegy 300 ezer dolgozójának fizetné különböző képzési költségeit, beleértve az angol nyelvtanulást és a szakképzést is.

A mostani bejelentés is jól mutatja, hogy az USA-ban egyes szektorok igen komoly munkaerőhiánytól szenvednek.

Ezt bizonyítja, hogy a cégek már emeltek a kezdő fizetéseken, és bónuszokkal is igyekeznek magukhoz csábítani a munkavállalókat.

Ennél is extrémebb példa, hogy a McDonald's például 14-15 évesek számára is meghirdetett állásokat, olyan kevesen jelentkeznek a céghez.