A dm elővigyázatosságból kivonja a forgalomból a megadott termékazonosítókkal rendelkező dmBio őrölt mandula 200 g termékeket. Nem zárható ki ugyanis, hogy az érintett lejárati idejű termékekben az aflatoxin mértéke meghaladja a megengedett mértéket. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közleményben kérte a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el!

A visszahívás csak az alábbi lejárati idejű termékeket érinti: 29.04.2022.

A lejárati dátum a csomagoláson található. 

A visszahívással érintett termék képe: dmBio őrölt mandula(200 g) - ellenőrizze a termékadatokat, ha vásárolt belőleForrás: NÉBIH

Termékadatok:

Termék neve: dmBio Mandeln gemahlen, 200 g / dmBio őrölt mandula 200 g

A termék eredete: Spanyolország

Tételszám: L212091

Kiszerelés: 200 g

Forgalmazó: dm-drogerie markt Kft.

Probléma jellege: Határérték feletti aflatoxin tartalom. A termékek a szárítási vagy tárolási folyamat során fertőződhetnek meg az ún. aflatoxin penészgombával, amely nagy mennyiségben fogyasztva káros lehet az egészségre,  ezért a dm elővigyázatosságból kivonja a forgalomból az érintett termékeket.

A cég kéri vásárlóit: ha vásároltak a fenti lejárati idejű termékből, akkor azt ne fogyasszák el,  hanem vigyék vissza valamelyik dm üzletbe, ahol megtérítik a termék árát.

Az aflatoxinokról ide kattintva olvashatók a Nébih információi.