2021. szeptember 12-én, vasárnap hajnali 1:00 és 4:00 között informatikai fejlesztést hajtanak végre az útdíjfizetés rendszerében, így a megszokott értékesítési szolgáltatások (e-matrica, e-útdíj) ebben az időtartamban átmenetileg nem lesznek elérhetők, áll a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. közleményében.

A tervezett karbantartás az autópálya-matricával és a viszonylati jeggyel közlekedő, továbbá a
fedélzeti eszközt használó ügyfeleket is érinti. Az említett időszakban nem lehet majd e-matricát és viszonylati jegyet vásárolni, továbbá HU-GO egyenleget feltölteni sem társaságunk sajátértékesítési felületein, sem pedig viszonteladó partnereinknél.  A fedélzeti eszközzel közlekedők útdíjbevallásai, megfelelő egyenleg esetén, a karbantartást követően befogadására kerülnek.  

IllusztrációForrás: MTI/Máthé Zoltán

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) felhívja a figyelmet arra, hogy a díjköteles útszakaszokat a rendszerfejlesztés ideje alatt sem lehet ingyenesen igénybe venni.  Az úthasználati jogosultságot (e-matrica, e-útdíj) érdemes a karbantartási időszakot megelőzően, előre
megváltani a NÚSZ Zrt. saját online értékesítési felületein, az ematrica.nemzetiutdij.hu, illetve a hugo.hu weboldalakon, a társaság ügyfélszolgálati irodáiban vagy viszonteladó partnereinél.