A kínai elektromosautó-gyártó, az Xpeng Motors a megszokott célközönségénél jóval fiatalabb generáció tagjait lepi meg az új fejlesztésével. A vállalat igazán gyerekbarát modelljét, az intelligens, egyszarvú robotpónit többek között navigációs rendszerrel, mozgásvezérléssel és érzelemfelismerő technológiával is felszerelték.

A napokban egy vetítés keretében bemutatott, lovagolható Little White Dragon a gyermekek számára valaha készített első okosjármű lesz. Habár a cég a termék pontos méreteit nem árulta el, de a rövidfilm alapján úgy tűnik, hogy körülbelül olyan magas lesz majd, mint egy kisfiú.

A startup fő profilja a robotika, és különösen az autonóm vagyis önvezető járművek fejlesztésére összpontosítanak. Az Xpeng Motors vezérigazgatója elmondta, hogy a tervek szerint a későbbi, felnőtteknek készülő termékek is ötvözik majd a robottechnológiát a mobilitással, viszont ezek megvalósításához még több ezer tehetséges munkavállalóra lesz szüksége a vállalkozásnak.

Habár a kicsiknek készülő robotjármű nagy érdeklődést váltott ki, ennek ellenére azt még nem hozták nyilvánosságra, hogy a gépegyszarvú vajon mikor kerülhet a boltokba.