Szigorú adóellenőrzések várhatók a héten

FOTÓ ÁLTALÁNOS online kassza átállás online pénztárgép pénztár pénztárgép sajtótájékoztató szupermarket
Budapest, 2013. december 20. Online pénztárgép Budapesten, a SPAR Magyarország Kft. Bécsi úti szupermarketében a cég online kasszákat bemutató sajtótájékoztatóján 2013. december 20-án. A SPAR megkezdte az online kassza átállást, a múlt hétvégétől öt üzlet pénztárgépei állnak összeköttetésben a NAV-val. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a 37. héten.
Vágólapra másolva!

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptember 13. és 19. között ellenőrzik a távol-keleti árukat értékesítő kereskedőket, piacokat, bevásárlóközpontokat és éttermeket. Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, a jövedéki termékeket, valamint az áruk eredetét vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az alábbi helyszíneken és időpontokban ellenőrzik az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését:

  • szeptember 14. (kedd) Solt, Harta, Dunapataj.

Szeptemberben jellemzően a vinotékák, a mezőgazdasági és iparcikk boltok, valamint a vadász - és horgászboltok számíthatnak ellenőrzésre.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai szeptember 13. és 19. között

  • kedden Pécsett, a Páfrány utcai üzletekben,
  • szerdán Mohácson az italboltokban,
  • csütörtökön pedig Komlón, a vendéglátóhelyeken ellenőriznek.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptember 13. és 19. között a vendéglátóhelyeken, rendezvényeken, fesztiválon ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Illusztráció Forrás: MTI/Kallos Bea

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptemberben a megyei papír- és írószer-kereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 37. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • szeptember 13. (hétfő) Tiszaföldvár,
  • szeptember 14. (kedd) Szolnok,
  • szeptember 15. (szerda) Rákóczifalva,
  • szeptember 16. (csütörtök) Tiszafüred,
  • szeptember 17. (péntek) Újszász, Zagyvarékas.

Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptember 13. és 17. között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága szeptember 13. és 17. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • szeptember 13. (hétfő) Rétsági járás,
  • szeptember 14. (kedd) Salgótarjáni járás,
  • szeptember 15. (szerda) Bátonyterenyei járás,
  • szeptember 16. (csütörtök) Balassagyarmati járás,
  • szeptember 17. (péntek) Pásztói járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a kifőzdékben és a falatozókban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Somogy megye

A Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóság a 37. héten az alábbi helyszíneken ellenőriz:

  • pékségekben,
  • iskolabüfékben,
  • és építkezéseken.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptember 13. és 17. között a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • szeptember 13. - Tolna
  • szeptember 14. - Bonyhád
  • szeptember 15. - Dunaföldvár
  • szeptember 16. - Tamási
  • szeptember 17. - Szekszárd

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptemberében a számítástechnikai üzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.