Az új fejlesztési ciklusban 1700 milliárd forintot biztosít a kormány a településeknek

VARGA Mihály
Budapest, 2021. május 11. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) élelmiszeripari középvállalkozásokat támogató szerződéseinek aláírása előtt a Pénzügyminisztériumban 2021. május 11-én. A Gazdaság-újraindítási akcióterv keretében három élelmiszeripari cég 2,6 milliárd forintos beruházásához 1,5 milliárd forinttal járul hozzá a kormány. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A 2027-ig tartó új fejlesztési ciklusban 1700 milliárd forintot biztosít a kormány a településeknek - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségimédia-oldalán kedden közzétett videóban.
Vágólapra másolva!

A miniszter elmondta, hogy a kormány a fejlesztéseket a TOP Plusz program keretében fogja össze, a www.palyazat.gov.hu oldalon már elérhetőek az első felhívások tervezetei.

Ezek épület-korszerűsítésekkel, óvodák és bölcsődék fejlesztésével, valamint a fenntartható közlekedéssel kapcsolatosak

- tette hozzá.

Emlékeztetett:

a TOP program az előző fejlesztési ciklusban kiemelkedően sikeres volt: több mint kétezer település tervei nyertek támogatást 1600 milliárd forint értékben.

A fejlesztéseknek köszönhetően többek között 800 kilométernyi út újult meg, 14 ezer bölcsődei férőhely létesült, és közel 1500 kilométeren épült kerékpárút - ismertette.

Az új pályázatokhoz várják az érintettek észrevételeit. A cél az, hogy az első felhívásokat már idén ősszel meg tudják jelentetni. A fejlesztések így minél hamarabb hozzájárulhatnak a települések fejlődéséhez és a gazdaság újraindításához - mondta Varga Mihály.