Egyszerűen követhetik a cégek a nemzetközi utalásaikat

Basic RGB
Vágólapra másolva!
Az azonnali fizetési szolgáltatáshoz szokott vállalatoknak nagy meglepetést jelent a nemzetközi átutalások kapcsán tapasztalható hosszan elnyúló kifizetés. Extrém esetekben 1-2 hónap is eltelhet, mire egy deviza tranzakció végbemegy, ami jelentős nehézséget okoz a pénzügyek tervezhetőségében. A brüsszeli székhelyű iBanFirst idegen devizás tranzakciókra szakosodott pénzügyi szolgáltató kifejlesztett egy úgynevezett „Payment Tracker" rendszert, amely segítségével valós időben nyomon lehet követni a pénzmozgásokat.
Vágólapra másolva!

Új szintre emeli a nemzetközi kereskedelem átláthatóságát a Payment Tracker, azaz fizetéskövető rendszer.

Ezáltal a partnerek úgy tudják nyomon követni az utalások állapotát, ahogy az egy csomagküldés esetén is történik, így az mindkét fél számára valós időben ellenőrizhető és átlátható.

Az iBanFirst ügyfelei a világ 150 országába tudnak fizetést indítani, és a kifizetések állapotát valós időben nyomon követni – olvasható az iBanFirst közleményében.

"Nagyon összetett és bonyolult folyamatok övezik a deviza kifizetéseket, ezért is volt nagy kihívás a vállalat számára egy olyan rendszert megalkotni, amely olyan egyszerűen működik, mint egy csomagkövetés, de mégis figyelembe vesz és implementál több forrásból származó adatot. Európában az év elején indult a rendszer és most már magyar nyelven is elérhető, a fizetést indító és fogadó félnek egyaránt" – mondta Henrik Gergely, az iBanFirst számlamenedzsere.

Az ingyenes fizetési nyomkövető létrehozásához szükség volt a különböző típusú fizetési állapotok, adatforrások összeegyeztetésére is. Természetesen a rendszer felhasználja a SEPA, SWIFT és az iBanFirst rendszeradatait egyaránt. Emellett fontos szempont volt, hogy biztonságos hozzáférést tudjanak biztosítani a platformon kívül is,

annak érdekében, hogy minden fizetési kedvezményezett igénybe tudja venni a szolgáltatást, az iBanFirst ügyfelein kívül is.

Elsősorban tengerentúli fizetésekre fejlesztették ki, de megkönnyíti az euróövezeti (SEPA) átutalásokat is. Ma már ez a skálázható mikroszolgáltatás olyan architektúrára és API-kra épül, amelyek lehetővé teszik bármilyen típusú banki elszámolás összesítését, így a fizetések nyomon követésére is lehetőség van.

A Payment Tracker nagy előnye, hogy valóban

átláthatóvá teszi a devizautalásokat, a felmerülő költségektől kezdve az esetleges késedelmekig,

ami fontos információ, amikor egy gyártó az előleg beérkezését követően kezdi el a munkát és a végszámla összegének kiegyenlítését követően szállítja ki a terméket. Így a szállító és a vevő is pontosan tud kalkulálni – írják a közleményben.