A TotalEnergies bejelentette legújabb stratégiai együttműködését az Amazonnal, amelynek keretében a vállalat hozzájárul az Amazon azon kötelezettségvállalásához, miszerint tevékenységét 100 százalékban megújuló energiával látja el. Ezen megállapodás kiterjed arra is, hogy az Amazon segítséget nyújt a TotalEnergies digitális átalakulásában és ezzel több üzletágat érintő változásokat vetít előre - derült ki a TotalEnergies közleményéből.

Megújuló energia: A TotalEnergies és az Amazon 474 megawatt kapacitású megújuló energiaforrásra vonatkozó áramvásárlási megállapodást írt alá az Egyesült Államokban és Európában. Együttműködésüket várhatóan a Közel-Keletre és az ázsiai-csendes-óceáni térségre is kiterjesztik. Az energiaipari vállalat így járul hozzá az Amazon azon kötelezettségvállalásához, melynek értelmében 2030-ra, 100 százalékban megújuló energiával működhetnek majd, 2040-re pedig elérik a zéró szén-dioxid-kibocsátást.

Felhőalapú számítástechnika: Az Amazon Web Services (AWS) mint kulcsfontosságú felhőszolgáltatóval a TotalEnergies felgyorsítja a felhő alapú szolgáltatásra való átállást. Ezzel segíti elő a vállalat informatikai átalakulását, a működésük digitalizálását és a digitális innovációt. A TotalEnergies digitális gyára - különösen az AWS szolgáltatásainak köszönhetően - fejlettebb infrastruktúrát, nagyobb sebességet, megbízhatóbb működést és innovatív szolgáltatásokat vezethet be a kooperációnak köszönhetően. A vállalat emellett élvezheti az AWS nagy teljesítményű technológiája által nyújtott előnyöket, a kritikus munkafolyamatok és az innováció további felgyorsítása által.

Az energiaipari vállalat mélyen elkötelezett a tevékenységei által okozott szén-dioxid-kibocsátás csökkentése mellett, és támogatja ügyfeleit abban, hogy ugyanezt tegyék világszerte.

Total (Illusztráció)Forrás: AFP/Denis Charlet

„A megállapodás aláírása révén büszkék vagyunk arra, hogy ilyen kulcsfontosságú együttműködést köthetünk az Amazonnal és a szén-dioxid-semlegesség felé vezető úton kísérhetjük őket" - mondta Stéphane Michel, a TotalEnergies gáz, megújuló energiaforrások és villamosenergia üzletágának elnöke.

Arra is számítunk, hogy az Amazon és az AWS segít nekünk abban, hogy a digitalizáció sebességében, mértékében és előrehaladásában exponenciális változást érjünk el."

"A TotalEnergies-szel való együttműködés a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését és az új megújuló energiaforrások bemutatását célzó innovatív felhőtechnológiákon óriási lehetőség. Ez az együttműködés nemcsak a TotalEnergies felhőre való áttérését gyorsítja fel, hanem hozzájárul az Amazon azon kötelezettségvállalásához is, hogy a működésünket 100 százalékban megújuló energiával táplálja" - mondta Kathrin Buvac, az AWS stratégiai iparágakért felelős alelnöke.

AmazonForrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

A TotalEnergies azon törekvésének részeként, hogy 2050-re elérje a zéró károsanyag-kibocsátásra vonatkozó áttérést amegújuló energiaforrások és a villamos energia területén, olyan tevékenységi portfóliót épít ki, amely 2050-re eladásainak akár 40 százalékát is kiteheti. 2020 végén a bruttó energiatermelési kapacitása a vállalatnak világszerte mintegy 12 gigawatt volt, ebből 7 gigawatt megújuló energia. Így a cég folytatja ezen üzletág bővítését, hogy 2025-re elérje a 35 gigawatt, majd 2030-ra a 100 gigawatt bruttó termelési kapacitást megújuló energiaforrásokból, azzal a céllal, hogy a megújuló energiaforrások terén a világ ranglistáján a Top 5-be kerüljön.