Fontos dologban működik együtt a TotalEnergies és az Amazon

Total olajtársaság logo
A picture taken on May 24, 2016 shows the logo of French oil giant Total in Lille, northern France. Blockades of five refineries run by Total in France will cause the French oil giant to "seriously review" its domestic investments, the group's CEO said on May 24. The refinery blockades are part of demonstrations against the government's labour market reforms that opponents say are weighed in favour of business. / AFP PHOTO / DENIS CHARLET
Vágólapra másolva!
A TotalEnergies bejelentette legújabb stratégiai együttműködését az Amazonnal, amelynek keretében a vállalat hozzájárul az Amazon azon kötelezettségvállalásához, miszerint tevékenységét 100 százalékban megújuló energiával látja el. Ezen megállapodás kiterjed arra is, hogy az Amazon segítséget nyújt a TotalEnergies digitális átalakulásában és ezzel több üzletágat érintő változásokat vetít előre - derült ki a TotalEnergies közleményéből.
Vágólapra másolva!

Megújuló energia: A TotalEnergies és az Amazon 474 megawatt kapacitású megújuló energiaforrásra vonatkozó áramvásárlási megállapodást írt alá az Egyesült Államokban és Európában.

Együttműködésüket várhatóan a Közel-Keletre és az ázsiai-csendes-óceáni térségre is kiterjesztik.

Az energiaipari vállalat így járul hozzá az Amazon azon kötelezettségvállalásához, melynek értelmében 2030-ra, 100 százalékban megújuló energiával működhetnek majd, 2040-re pedig elérik a zéró szén-dioxid-kibocsátást.

Felhőalapú számítástechnika: Az Amazon Web Services (AWS) mint kulcsfontosságú felhőszolgáltatóval a TotalEnergies felgyorsítja a felhő alapú szolgáltatásra való átállást. Ezzel segíti elő a vállalat informatikai átalakulását, a működésük digitalizálását és a digitális innovációt. A TotalEnergies digitális gyára - különösen az AWS szolgáltatásainak köszönhetően - fejlettebb infrastruktúrát, nagyobb sebességet, megbízhatóbb működést és innovatív szolgáltatásokat vezethet be a kooperációnak köszönhetően. A vállalat emellett élvezheti az AWS nagy teljesítményű technológiája által nyújtott előnyöket, a kritikus munkafolyamatok és az innováció további felgyorsítása által.

Az energiaipari vállalat mélyen elkötelezett a tevékenységei által okozott szén-dioxid-kibocsátás csökkentése mellett,

és támogatja ügyfeleit abban, hogy ugyanezt tegyék világszerte.

Total (Illusztráció) Forrás: AFP/Denis Charlet

„A megállapodás aláírása révén büszkék vagyunk arra, hogy ilyen kulcsfontosságú együttműködést köthetünk az Amazonnal és a szén-dioxid-semlegesség felé vezető úton kísérhetjük őket" - mondta Stéphane Michel, a TotalEnergies gáz, megújuló energiaforrások és villamosenergia üzletágának elnöke.

"A TotalEnergies-szel való együttműködés a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését és az új megújuló energiaforrások bemutatását célzó innovatív felhőtechnológiákon óriási lehetőség. Ez az együttműködés nemcsak a TotalEnergies felhőre való áttérését gyorsítja fel, hanem hozzájárul az Amazon azon kötelezettségvállalásához is, hogy a működésünket 100 százalékban megújuló energiával táplálja" - mondta Kathrin Buvac, az AWS stratégiai iparágakért felelős alelnöke.

Amazon Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

A TotalEnergies azon törekvésének részeként, hogy 2050-re elérje a zéró károsanyag-kibocsátásra vonatkozó áttérést amegújuló energiaforrások és a villamos energia területén, olyan tevékenységi portfóliót épít ki, amely 2050-re eladásainak akár 40 százalékát is kiteheti.

2020 végén a bruttó energiatermelési kapacitása a vállalatnak világszerte mintegy 12 gigawatt volt, ebből 7 gigawatt megújuló energia.

Így a cég folytatja ezen üzletág bővítését, hogy 2025-re elérje a 35 gigawatt, majd 2030-ra a 100 gigawatt bruttó termelési kapacitást megújuló energiaforrásokból, azzal a céllal, hogy a megújuló energiaforrások terén a világ ranglistáján a Top 5-be kerüljön.