Új közösségi irodát nyitott szerdán Budapesten az Európai Unió legnagyobb innovációs hálózatát képviselő Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) - közölte az intézet az MTI-vel.

A közlemény szerint az EU azzal a céllal hozta létre az EIT-et, hogy az üzleti szféra, az oktatás és a kutatás közötti kapcsolatok szorosabbra fűzésével tovább erősítsék Európa innovációs képességét és segítsék a legfejlettebb megoldások kifejlesztését a jelenlegi sürgető globális kihívásokkal szemben.

Az elmúlt időszakban a szervezet Európa legnagyobb innovációs hálózatává nőtte ki magát, és fontos szerepet töltött be a magyarországi innovációs ökoszisztéma erősítésében is.

IllusztrációFotó / 123RF

Az EIT több mint 40 millió eurónyi forrást irányított már Magyarországra, valamint több mint 100 ígéretes hazai start-upot támogatott ez idáig. Az EIT Közösség által segített vállalkozások 2,4 millió euró befektetést hoztak már Magyarországra - írták.

Arról is beszámoltak, hogy megalapítása óta az EIT európai szinten több mint 3800 start-up és scale-up vállalkozást támogatott, amelyek által 3,9 milliárd euró külső tőkét mozgósított, több mint 13.000 munkahelyet teremtett és több mint 1400 új terméket és szolgáltatást hozott létre Európában.