Magyarországon nyitott irodát az egyik legnagyobb uniós innovációs hálózat képviselője

innováció jövő
Vágólapra másolva!
Új közösségi irodát nyitott szerdán Budapesten az Európai Unió legnagyobb innovációs hálózatát képviselő Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) - közölte az intézet az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint

az EU azzal a céllal hozta létre az EIT-et, hogy az üzleti szféra, az oktatás és a kutatás közötti kapcsolatok szorosabbra fűzésével tovább erősítsék Európa innovációs képességét és segítsék a legfejlettebb megoldások kifejlesztését a jelenlegi sürgető globális kihívásokkal szemben.

Az elmúlt időszakban a szervezet Európa legnagyobb innovációs hálózatává nőtte ki magát, és fontos szerepet töltött be a magyarországi innovációs ökoszisztéma erősítésében is.

Illusztráció Fotó / 123RF

Az EIT több mint 40 millió eurónyi forrást irányított már Magyarországra, valamint több mint 100 ígéretes hazai start-upot támogatott ez idáig. Az EIT Közösség által segített vállalkozások 2,4 millió euró befektetést hoztak már Magyarországra

- írták.

Arról is beszámoltak, hogy megalapítása óta az EIT európai szinten több mint 3800 start-up és scale-up vállalkozást támogatott, amelyek által 3,9 milliárd euró külső tőkét mozgósított, több mint 13.000 munkahelyet teremtett és több mint 1400 új terméket és szolgáltatást hozott létre Európában.