A világ híresebb éttermeiben egy-egy különleges fogásért akár milliós összegeket is elkérhetnek. Nem véletlenül ilyen drágák azonban ezek az ételek, hiszen a hozzájuk szükséges, ritkaságszámba menő alapanyagokat is sokszor szinte már az arany árában mérik. Galériás összeállításunkban most megmutatjuk, hogy vajon melyek azok a hozzávalók, amelyek miatt bizony igen mélyen a pénztárcába kell nyúlnia a vendégnek.

Összegyűjtöttük a világ legdrágább élelmiszereit illetve alapanyagait, amelyek közül némelyik hihetetlen ára nem is feltétlen a kitűnő ízei miatt annyira magas, hanem rendkívüli ritkaságának köszönthetően. Az alábbiakban felsorolt 15-ös listájához rendelt számadatok az átlagárakat tükrözik, ezen kívül néhány rendkívüli rekordértékesítést is megmutatunk a különleges és méregdrága fogások világából.

A galériáért kattintson a képre, képaláírásokban olvashatja, hogy mennyibe kerülnek a finomságok, és miért különlegesek! Az utolsó képen - azaz a lista első helyén - a legdrágább élelmiszert láthatja!

Kattintson a képre, hogy lássa a méregdrága finomságokat!Forrás: AFP/Marco Bertorello