Vágólapra másolva!
Rekorder Dobos-tortával ünnepelte a szakmák születésnapját a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A gigantikus három és fél méter átmérőjű tortakülönlegesség az Auchan Magyarország cukrászüzemében készült, impozáns méretével bekerült a Magyar Rekordok közé, és egyben Guinness Rekord-esélyes is, áll a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közleményében.
Vágólapra másolva!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hosszú évek óta folytat párbeszédet az iskolaválasztás előtt álló hetedik és nyolcadik osztályos tanulókkal, valamint szüleikkel a Szakmavilag.hu weboldalán és számos kísérőrendezvényen.

Fontos üzenetük, hogy

a magyar iskolarendszer lehetőséget ad arra, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő tanulási formát, így bárki olyan szakmát kaphat a kezébe, amellyel esélye van egy boldog, sikeres életre – ma Magyarországon 177 szakma közül választhatnak a tanulni vágyók.

A szeptember ezentúl a szakmák születésnapi hónapja is, amikor az MKIK Szakmavilág projektje kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a hetedik és nyolcadik osztályos diákok már úgy vágjanak neki az újabb tanévnek, hogy tudatosan tervezzék saját jövőjüket. A születésnaphoz torta is jár, így együttműködve az Auchan Magyarországgal egy három és fél méteres Dobos-torta készült az áruház maglódi cukrászüzemében.

A 22 szakembert megmozgató folyamat egyben Guinness Rekord-kísérlet is, az viszont már biztosan elmondható, hogy a torta rendhagyó paramétereinek köszönhetően bekerült a Magyar Rekordok közé.

dobostorta
dobostorta
dobostorta

– mondta Kalmár Richárd, az Auchan Magyarország regionális igazgatója.

A dobostortához 3665 darab tojást, 109,6 kg cukrot, 36,8 kg búza-finomlisztet, 6,2 kg vaníliás cukrot, 98,5 kg vajat, 32 kg porcukrot, 12,8 kg kakaóvajat és 40 kg fekete csokoládét használtak fel, a munka két napon, 19 munkaórán át tartott. Az elkészült süteményt elsőként szakmájukban sikeres fiatalok kóstolhatták meg, többek között Sipos Kristóf, aki 2018-ban lett aranyérmes a szakmák Európa-bajnokságán, és idén Ipar 4.0 területen képviseli hazánkat Grazban. A másik kiváló fiatal szakember Nagy Dániel, aki a jövő évi sanghaji világversenyen, a szakmák olimpiáján épületasztalosként vesz részt hazánk színeiben. A résztvevők mellett a Fővárosi Gyermekotthonból érkezett gyermekek, valamint az áruház vásárlói is kaphattak egy-egy szeletet az édességből, míg a torta jelentős részét helyi iskoláknak, óvodáknak és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület részére ajánlották fel.

– fejtette ki Vörös-Gubicza Zsanett az MKIK oktatási és képzési igazgatója.

Talán ez a tortás rekordkísérlet is egy olyan esemény, amelyre sokan felkapják a fejüket, rákeresnek a Szakmavilág oldalra, és első kézből tájékozódnak a legfontosabb információkról. Már elérhető Szakmavilág applikáció is, bízunk benne, hogy minél több fiatalnak és szülőnek tudunk segíteni nyújtani a pályaválasztáshoz kapcsolódó, olykor fogós kérdésekben is - tette hozzá az igazgató.